My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων για φόρους

ktinotrofoiΠαραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) θα πραγματοποιήσουν στις 17 Ιουνίου οι κτηνοτρόφοι της χώρας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη νέα φορολόγηση αγροτεμαχίων και βοσκοτόπων.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης, επισήμανε ότι με τη νέα φορολόγηση αυξάνεται σημαντικά το ήδη «τσουχτερό» κόστος παραγωγής για τους κτηνοτρόφους, με αποτέλεσμα «να βυθίζονται ολοένα και βαθύτερα στην εξαθλίωση».

Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται επίσης για τη μη έγκαιρη καταβολή της εξισωτικής και της ενιαίας ενίσχυσης, ενώ ο Δ. Καμπούρης καταγγέλλει εμπαιγμό των κτηνοτρόφων, στους οποίους, όπως υπογράμμισε, δεν έχει γίνει ακόμα η καταβολή των ενισχύσεων de minimis. O Δ. Καμπούρης με αφορμή τις εντεινόμενες αναφορές για μείωση των τιμών από τις γαλακτοβιομηχανίες, καλεί τους κτηνοτρόφους να βρίσκονται σε ετοιμότητα και εγρήγορση και να μη δεχτούν σε καμία περίπτωση την όποια περαιτέρω περικοπή στο εισόδημά τους.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχολιάστε