My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Κινητοποίηση του ΓΕΛ Ευρωπού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 29 Οκτωβρίου η παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο Δημαρχείο Πολυκάστρου µε αίτηµα την έγκριση λειτουργίας των ολιγοµελών τμημάτων οµάδων προσανατολισμού θετικών σπουδών και σπουδών υγείας, στην Γ΄ Λυκείου του ΓΕΛ Ευρωπού.

Τη κινητοποίηση που έγινε ώστε οι µαθητές/ριες που επέλεξαν αυτές τις κατευθύνσεις να µην αναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο, διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου, παρουσία πολλών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Παιονίας, καθώς και προέδρων των τοπικών κοινοτήτων του πρώην Δήμου Ευρωπού.

Οι µαθητές, οι γονείς και οι καθηγητές, κλείσανε συμβολικά τον δρόµο και εκφράσανε την αντίθεσή τους στην άνευ προηγουμένου απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, ενώ επιτροπή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων συναντήθηκε µε τον δήμαρχο Δήμου Κώστα Σιωνίδη, στον οποίο επέδωσε ψήφισμα.

Το ψήφισμα μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

“Το σχολείο βρίσκεται σε έναν τόπο ιστορικής σηµασίας και λειτουργεί µε συνέπεια, επί σειρά ετών και µε πολλές επιτυχίες στις πανελλήνιες εξετάσεις κάθε χρόνο, συμβάλλοντας στην πνευματική ανάπτυξη της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας. Ένα πιθανό κλείσιμο των οµάδων προσανατολισμού θα αποτελούσε ένδειξη απαξίωσης του σημαντικού έργου του.

Το Γυμνάσιο και Λύκειο του Ευρωπού εξυπηρετεί περίπου πέντε μικρότερα χωριά, των οποίων οι µαθητές ήδη επιβαρύνονται µε μετακίνηση. Επομένως, στη δυσάρεστη πιθανότητα να κινούνται ακόµη μακρύτερα θα διογκωθεί το πρόβλημα της μετακίνησης τους. Τέλος, οι γονείς επισημαίνουν ότι παραγνωρίζεται από τους ιθύνοντες, η σπουδαιότητα της ψυχολογικής επιβάρυνσης που θα υποστούν τα παιδιά που ίσως αναγκαστούν να μετακινηθούν σε άλλο σχολείο, δηλαδή, σε ένα ολότελα ξένο περιβάλλον.”

Από τη πλευρά του, ο κ. Σιωνίδης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του και αναφέρθηκε στις ενέργειες που έκανε, ενώ ζήτησε την άµεση παρέμβαση του  υφυπουργού Γ. Γεωργαντά για την επίλυση του προβλήματος.

Σχολιάστε