My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Κιλτιδης: Να πληρωθουν οι αγροτες

Οι γεωργοί πρέπει να εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται απ` τις «Συνδεδεμένες Ενισχύσεις 2009», τονίζει σε ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδη, ο βουλευτής του νομού μας, Κ. Κιλτίδης. Η ερώτηση έχει ως εξής:

“Κύριε Υπουργέ,

Εν μέσω οικονομικής κρίσης σε μια γενικότερη προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου για την εξόφληση παλαιών υποχρεώσεων προς τους πολίτες, οι Έλληνες  παραγωγοί υφίστανται μια αδικαιολόγητη ταλαιπωρία στην είσπραξη  σημαντικών ποσών που τους οφείλονται για το 2009 και αφορούν συνδεδεμένες  ενισχύσεις  διαφόρων καθεστώτων, όπως για παράδειγμα  σκληρό σιτάρι, βαμβάκι, βιομηχανική τομάτα και άλλα.

 Οι συγκεκριμένοι παραγωγοί  έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες διορθώσεις στα τοπικά παραρτήματα  του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά στην επικοινωνία που έχουν  με στελέχη του Οργανισμού δεν λαμβάνουν σαφείς  απαντήσεις για το αν και  πότε θα λάβουν τα χρήματά τους. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και εξοργιστική.

 Όπως γνωρίζετε το κόστος για την καλλιέργεια της αγροτικής γης αυξάνεται θεαματικά και επίσης όλοι στις αναφορές μας τοποθετούμε την ελληνική γεωργία, ως τον άξονα γύρω από τον οποίο θα επικεντρωθεί  η προσπάθεια εξόδου της χώρας από τις συμπληγάδες της οικονομικής κρίσης.

Γι’ αυτό κύριε Υπουργέ  ερωτάσθε:

 –        Τι προτίθεσθε να κάνετε προκειμένου οι γεωργοί αυτοί να εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται και σε ποιο χρονικό ορίζοντα;”

Σχολιάστε