My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Κιλτίδης: Ξαναδείτε τα φράγματα

Με θέμα την “διαχείριση υδάτινων πόρων του Νομού Κιλκίς”, ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Κώστας Κιλτίδης προέβη σε μακροσκελή δήλωση, με την οποία κάνει αναφορά σε “τρία μεγάλα έργα ζωής που «ξεχάσθηκαν» ή τα θυμούνται κάποιοι μόνον για να τα αναφέρουν, τις περισσότερες φορές κακόβουλα”.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στα φράγματα Μεταξοχωρίου, Κάρπης και λίμνης Μεταλλείου, καθώς και για ένα μεγάλο φράγμα στον Αξιό, για τα οποία ζητά να επανέλθουν στο προσκήνιο απ` αυτούς που “θέλουν να συνεισφέρουν στην δημιουργία υποδομών που θα σημαδέψουν, τώρα και στο μέλλον, τη ζωή των κατοίκων του Νομού μας”.

Η δήλωση του κ. Κιλτίδη:

“Εμπνεύσθηκα από μικρός και διαμόρφωσα τον πυρήνα των ιδεών στην πολιτική μου ενασχόληση, ανεξαρτήτως ιδιοτήτων και θέσεων. Οι τέσσερις λέξεις, έννοιες οδηγοί ήταν πάντα το πρόταγμά μου. Έθνος – Πατρίδα – Πολιτεία – Κοινωνία.

Τιμήθηκα κατά ανεπανάληπτο τρόπο στο κοντινό παρελθόν από τους συμπολίτες μου στο Ν.Κιλκίς, που και στις τελευταίες εκλογές με την συστράτευσή μου και την αναιμική διεκδίκηση αποτυπώθηκε αυτή η παρακαταθήκη, που με συνδέει με τόπο και ανθρώπους. Επιθυμώ να είμαι χρήσιμoς και όχι αρεστός. Δεν διεκδίκησα «το κατόπιν των ενεργειών μου», πλην εκείνων των περιστάσεων που προκλήθηκα. Υπάρχουν ζητήματα άλυτα στο Νομό, αλλά και προβλήματα που προκύπτουν. Επιλύθηκαν πάρα πολλά με την μικρή ή μεγάλη συμβολή όλων μας.

Επί σειρά ετών, σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς απέκτησα γνώση πολύπλευρη. Ένα από τα μείζονα ζητήματα ήταν η διαχείριση των υδάτινων πόρων στο Νομό μας. Επιχείρησα ως Υφυπουργός Γεωργίας να φθάσω στο «δια ταύτα». Έκανα ένα οδοιπορικό με υπηρεσιακά στελέχη και αρμόδιους επιστήμονες. Απέκτησα γνώση ειδική και πλήρη και αποτύπωσα αυτά που μπορούσαν να γίνουν και αυτά που ήταν αδύνατων να πραγματοποιηθούν. Ένα από αυτά, που θα ήθελα να γίνουν, ήταν να κατασκευασθεί φράγμα στην κορυφογραμμή Μελανθίου – Λαοδικινού – Χρυσόπετρας. Δυστυχώς η διάβρωση του εδάφους δεν το επέτρεψε και έτσι προκρίθηκε η δημιουργία μικρών φραγμάτων. Όπως και για τα νερά του Μπέλες, να συγκεντρωθούν με μικρές υδατοδεξαμενές. Θυμίζω όμως σήμερα, μετά από δώδεκα χρόνια τρία μεγάλα έργα ζωής που «ξεχάσθηκαν» ή τα θυμούνται κάποιοι μόνον για να τα αναφέρουν, τις περισσότερες φορές κακόβουλα.

  1. Το φράγμα Μεταξοχωρίου : Παρέδωσα εφαρμοστική μελέτη για προκήρυξη, αφού είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα υλοποίησης στο ΕΣΠΑ του ΥΠΑΑΤ. Την παρέδωσα στο Δήμο Κιλκίς εκ νέου, όταν ανακινήθηκε προ 2ετίας ξανά το θέμα.

  2. Το φράγμα της Κάρπης : Παρέδωσα εφαρμοστική μελέτη και ένταξη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ του ΥΠΑΑΤ. Αφορούσε και την ύδρευση του Δήμου Παιονίας. Την κατέθεσα εκ νέου προ 2ετίας.

  3. Ενέταξα ως δασικό έργο την δημιουργία φράγματος – λίμνης κάτωθεν των μεγάλων Λειβαδίων για άρδευση των καστανοτεμαχίων του Πάϊκου και ως ασύγκριτο τουριστικό υδροβιότοπο για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής.

Προφανώς και γνώριζαν οι ειδήμονες ότι σχεδίαζα υποστήριξη του δικτύου άρδευσης της περιοχής Γουμενίσσης και ενίσχυση της Αρτζάν – Αματόβου με αγωγό από τον Αξιό στην περιοχή Μικρού Δάσους – Πευκοδάσους. Όπως και άλλα δευτερεύοντα έργα από τον Αξιό πέραν του Πολυκάστρου. Εξομολογούμαι επίσης, ότι ναι, ήμουν ίσως ο μοναδικός πολιτικός της ευρύτερης περιοχής, που υποστήριξα με πάθος το μεγαλύτερο φράγμα του Αξιού, που θα απογείωνε όλη την περιοχή Πολυκάστρου – Αξιουπόλεως και κάτω προς Θερμαϊκό.

Ας τα γνωρίσουν, ας τα προβάλουν και ας τα ενστερνισθούν ξανά, ως έργα πνοής. Εγκλημάτησαν πολλοί από το τότε ΠΑΣΟΚ του 2009 και μετέπειτα. Για όσους θέλουν να συνεισφέρουν στην δημιουργία υποδομών που θα σημαδέψουν, τώρα και στο μέλλον τη ζωή των κατοίκων του Νομού μας. Σήμερα που η κανονικότητα επανέρχεται, ιδού το πεδίο της δόξης το λαμπρό.”

Σχολιάστε