My Twitter Feed

9 Αυγούστου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μένουμε στα ίδια υψηλά επίπεδα -

Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2022

Πιστώσεις για νέους γεωργούς -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Πλημμυρίδα κόσμου για την Ελ. Βιτάλη -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Νεκρός 23χρονος από συμπλοκή -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

OMNES: Επιδότηση για Ουκρανούς -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

“Πλήττεται η Δημοκρατία μας” -

Παρασκευή, 29 Ιουλίου, 2022

Παντού σαρώνει πάλι ο κορονοϊός! -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Γ. Γεωργαντάς -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή!

«Να λειτουργήσουμε θεσμικά και αποδοτικά για τον Νομό μας», ζητά ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Κώστας Κιλτίδης, ασκώντας για μια ακόμα φορά αυστηρή κριτική σε πεπραγμένα που σχετίζονται με το νομό Κιλκίς, όπως οι αποζημιώσεις σε αγρότες, τα αρδευτικά και το μεταναστευτικό.

Ο κ. Κιλτίδης ζητά να ανοίξει ο διάλογος με συντονιστές τον αντιπεριφερειάρχη και τους δύο δημάρχους, καθώς και να καταθέσουν “όσοι έχουν πολιτικές θέσεις και προτάσεις για τα μεγάλα θέματα του νομού”.

“Η εξαπάτηση δεν μπορεί να είναι μέθοδος πολιτικής” υπογραμμίζει, προσθέτοντας: “Άφησα ένα νομό με αναλογικά προβλήματα και βρήκα διολίσθηση στην διαστροφή”.

Η δήλωση του κ. Κιλτίδη έχει ως εξής:

“Θέλησα στην αρχή του χρόνου, να σηματοδοτήσω την επαναφορά της πολιτικής στον νομό μας με το άρθρο μου, «Πώς να αλλάξουμε τον κόσμο, αν δεν αλλάξουμε εμείς».

Δεν χρειάζεται να επιτείνουμε τον ευτελισμό της πολιτικής και να υποτιμούμε την νοημοσύνη των συμπολιτών μας. Προκαλεί θυμηδία η γνωστοποίηση πληρωμής των οφειλομένων ΠΣΕΑ και μάλιστα καθυστερημένα, όπως και οι αποζημιώσεις των καλλιεργειών λόγω κορωναϊού από το αρμόδιο Υπουργείο Γεωργίας (ελιές, σύκα κ.α.) για όλη την επικράτεια. Για αυτό το θέμα λυπούμε βαθύτατα που υπάρχει και ένας ανταγωνισμός των αντιπολιτευομένων Βουλευτών. Υπάρχουν όμως ζητήματα που οφείλουμε να γνωρίζουμε και να τα θέσουμε στον διάλογο με τους θεσμικούς φορείς του νομού προς υλοποίηση.

Για τα αρδευτικά έργα που ξεχάστηκαν επί 12 χρόνια παρέδωσα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον Νομό από το 2008, χρειάστηκε να αναζητήσω τα αυτονόητα. Κοινοποιώ τον αναλυτικό πίνακα των αποφάσεων του ΥΠΑΑΤ, επικαιροποιημένο το 2020 στα μέσα ενημέρωσης, όπου υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για το φράγμα Μεταξοχωρίου, Γουμένισσας, Κάρπης ( αυτό που εξαγγέλθηκε από το Δήμο Παιονίας τώρα και είχε χαρακτηριστικά και Ύδρευσης). Παράκληση στα μέσα ενημέρωσης που θα το λάβουν να γνωστοποιήσουν αυτά που αφορούν το νομό μας. Τα κοινοποιώ ως έχουν από το ΥΠΑΑΤ για την αξιοπιστία των λεγομένων μου.

Φαίνετε πως θέλουν κάποιοι στο νομό να υπερπηδήσουμε το μείζον θέμα του μεταναστευτικού που καταπνίγει την πόλη του Πολυκάστρου και αποσταθεροποιεί την περιοχή της Παιονίας. Το όλο ζήτημα έχει διεγείρει την κυβερνητική πολιτική προς την σωστή κατεύθυνση φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων. Οι μόνιμες εγκαταστάσεις στην Ν.Καβάλα επιβάλλεται πάση θυσία να αποφευχθούν και να οδηγηθούμε στην κατάργηση της δομής. Είναι επίσης ξεκάθαρο να διεκδικηθούν ανταποδοτικά οφέλη για την παραμονή της δομής και την φιλοξενία των μεταναστών στο Δήμο Παιονίας, αντάξια των υπηρεσιών που έχουν προσφερθεί. Επίσης είναι θέμα αξιοπρεπείας να υπάρχουν διόδια, όταν υπάρξει δρόμος διπλής κατευθύνσεως . Δεν γίνεται να υποτιμούν την νοημοσύνη μας.

Σας καλώ να σοβαρευτούμε όλοι και να υπηρετήσουμε την αλήθεια και τον Νομό. Η εξαπάτηση δεν μπορεί να είναι μέθοδος πολιτικής, εκτός και αν κάποιοι πολίτες συνήθισαν σε αυτήν, όπως λέει ο Αρκάς. Ας ανοίξει ο διάλογος με συντονιστές στον νομό τον Αντιπεριφερειάρχη και στους Δήμους τους δύο Δημάρχους. Να καταθέσουν, όσοι έχουν πολιτικές θέσεις και προτάσεις για τα μεγάλα θέματα του νομού (Μεταναστευτικού, Υποδομών και Υπηρεσιών).

Άφησα ένα νομό με αναλογικά προβλήματα και βρήκα διολίσθηση στην διαστροφή. Είναι η ώρα με αυτήν την κυβέρνηση στο τέλος της οικονομικής κρίσεως και της πανδημίας να επανέλθει η πολιτική. Να αναδείξουμε τι θέλουμε και να τα διεκδικήσουμε τεκμηριωμένα και θεσμικά. Ανήκουν στην ιστορία του νομού και στην προοπτική του.”

Σχολιάστε