My Twitter Feed

17 Οκτωβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο “Μπάλλος” χόρεψε τον Γαλλικό! -

Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

“Μπάλλος” και στη μπάλα του ν. Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Συνέχεια μεγάλης διασποράς του ιού -

Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Δωρεάν τεστ σε οκτώ οικισμούς -

Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Χειροτονία του νέου μητροπολίτη -

Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

«η πόλις» με 3ήμερο φεστιβάλ κόμικς -

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Ερώτηση ΚΚΕ για υποστελέχωση ΓΝΚ -

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Πνίγηκε στο νερό το Λειψύδριο! -

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 2021

Κιλκίς: Συνάντηση δήμου – φορέων για το 2013

Με βασική επιδίωξη ο εορτασμός των 100 χρόνων Κιλκίς να αποτελέσει υπόθεση όλων των τοπικών δυνάμεων και να σταθεί αφορμή για μια συλλογική και οργανωμένη προσπάθεια προκειμένου αφενός μεν να τιμηθεί η ιστορική αυτή επέτειος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αφετέρου να αποτελέσει ορόσημο εκκίνησης της ανάπτυξης αλλά και εξωστρέφειας, ο Δήμος Κιλκίς και η Οργανωτική Επιτροπή “Κιλκίς 1913-2013”απηύθυνε την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 ανοικτή πρόσκληση συνεργασίας στους τοπικούς φορείς και συλλόγους.

Σε δύο ξεχωριστές συναντήσεις, που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της αρτιότερης προετοιμασίας και οργάνωσης των επετειακών δράσεων που θα πραγματοποιηθούν το 1913 με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων ελεύθερου ελληνικού βίου του Κιλκίς, και οι οποίες διεξήχθησαν σε ιδιαιτέρως θετικό κλίμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, ανταποκρίθηκαν 35 φορείς στο σύνολό τους (δημόσιοι, επιστημονικοί, κοινωνικοί και πολιτιστικοί).

Από όλες τις πλευρές διαπιστώθηκε ένα υπεύθυνο και δυναμικό πνεύμα συνεργασίας, καθώς και μια έντονη διάθεση για ενεργό συμμετοχή στο κορυφαίο αυτό γεγονός για την πόλη, αλλά και για ολόκληρο το δήμο.

Ο Παν. Κωνσταντινίδης κι ο Τ. Αμανατίδης

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Αναστάσιος Αμανατίδης χαιρετίζοντας τους εκπροσώπους των παριστάμενων φορέων, τους ευχαρίστησε θερμά για το ενδιαφέρον και την παρουσία τους, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε τόσο πολύτιμη όσο και αναγκαία στο όλο εγχείρημα. Παράλληλα, δίνοντας το στίγμα του εορτασμού τόνισε ότι οι επετειακές εκδηλώσεις υπό την ομπρέλα του Δήμου Κιλκίς που θα λαμβάνουν χώρα καθόλη τη διάρκεια του  2013, θα έχουν ως στόχο όχι μόνο την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, της ένδοξης Μάχης του Κιλκίς και της εκατονταετούς εξελικτικής πορείας της κοινωνίας του Κιλκίς, αλλά και την επαναθεμελίωση της ανάπτυξης και της προόδου του τόπου.

Από την πλευρά του ο συντονιστής του έργου κ. Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, αναφέρθηκε στους στόχους του εορτασμού, σε κάποιες ενδεικτικές δράσεις, στην αναγκαιότητα συγκρότησης ομάδων εργασίας ανά θεματική ενότητα (π.χ. ιστορία, εκκλησία, οικονομία, πολιτισμός, παιδεία, υγεία, πρόσφυγες, δόμηση), καθώς και στην αξιοποίηση των σύγχρονων εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας, όπως ο δικτυακός τόπος www.kilkis2013.gr, που θα συμβάλλουν αποτελεσματικά και χωρίς κανένα κόστος στη μεγαλύτερη δημοσιότητα & προβολή του εορτασμού, αλλά και θα δώσουν τη δυνατότητα σε όλους να επικοινωνήσουν διαδραστικά είτε καταθέτοντας προτάσεις, φωτογραφικό υλικό, μικρές ιστορίες είτε γνωρίζοντας το Κιλκίς, την ιστορία και τα αξιοθέατά του.

Όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων, μετά από την ενημέρωσή τους, τοποθετήθηκαν επί των θεμάτων που συζητήθηκαν, κάνοντας αναφορές σε κάποιες πρώτες σκέψεις και ιδέες τους, ενώ κλήθηκαν να υποβάλλουν ολοκληρωμένες και κοστολογημένες πλέον τις προτάσεις τους, έτσι ώστε να αξιολογηθούν και να ενταχθούν στον γενικότερο προγραμματισμό. Οι συναντήσεις με τους φορείς, κοινές ή και κατ’ ιδίαν εφόσον απαιτηθούν, θα συνεχιστούν και στο αμέσως προσεχές διάστημα ώστε άμεσα να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και δράσεων του εορτασμού.

Σχολιάστε