My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ποιοί δικαιούνται και πόσο, επίδομα θέρμανσης

Οριστικά στη 2η ζώνη κατατάχτηκε ο νομός Κιλκίς, όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης. Αυτό σημαίνει ότι ανώτατο όριο κατανάλωσης για δικαιούχους θα είναι τα 1.800 λίτρα, ενώ η ανώτατη ετήσια επιστροφή φόρου θα είναι 510 ευρώ. 

Οι σχετικές αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών για την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο και τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, ανακοινώθηκαν κι επισήμως, και συνοψίζονται στα εξής:

Η εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης θα γίνει στο 80% της σημερινής τιμής του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης. Συγχρόνως, εξετάζεται από το ΥΠΕΚΑ και το ζήτημα εξομοίωσης της ποιότητας των δύο καυσίμων και σύντομα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο.

Το επίδομα θέρμανσης θα είναι μια αποζημίωση μετά από την αγορά πετρελαίου θέρμανσης, που θα κατατίθεται σε λογαριασμό τραπέζης του φορολογουμένου.

Το εισοδηματικό όριο για τη χορήγηση της αποζημίωσης θα είναι είναι, 14.000 ευρώ για άγαμο, 23.350 ευρώ για οικογένεια χωρίς παιδιά και προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για τα τρία πρώτα παιδιά. Εξαιρούνται οι άγαμοι με περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ, καθώς και οι οικογένειες με περιουσία άνω των 150.000 ευρώ.

Η χορήγηση πραγματοποιείται μετά από αίτηση του φορολογουμένου στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και μετά από διασταύρωση της πραγματοποίησης της πώλησης, μέσω της καταχώρησης στο σύστημα παρακολούθησης διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης.

Η αποζημίωση θα αφορά κτήρια που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία και είναι δηλωμένα στο Ε9.

Θα υπάρχει ειδικό κονδύλι που θα χορηγηθεί μέσω ΟΤΑ σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, για ενίσχυση ανεξαρτήτως είδους καυσίμου και τρόπου θέρμανσης (π.χ. οικογένειες χωρίς εργαζόμενους κτλ).

 

Σχολιάστε