My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Κιλκίς: Νέοι κάδοι ανακύκλωσης

Εβδομήντα νέους κάδους ανακύκλωσης προμηθεύθηκε η Αντιδημαρχία Καθαριότητας – Ανακύκλωσης από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), με την οποία συνεργάζεται.

Οι νέοι μπλε κάδοι έχουν τοποθετηθεί σε καίρια σημεία της πόλης για να μπορούν οι δημότες να τους χρησιμοποιούν για την ανακύκλωση χαρτιού και πλαστικού.

Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας – Ανακύκλωσης καλεί τους δημότες να ρίχνουν χύμα στους μπλε κάδους χαρτόκουτα από γάλα, χυμούς κ.α., να αποθέτουν  πλαστικές συσκευασίες γιαουρτιού και βάζων αφού προηγουμένως τις πλύνουν ενώ συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στην τοποθέτηση χαρτοκιβωτίων στα σημεία απόρριψης. Τα χαρτοκιβώτια πρέπει να είναι καλοδιπλωμένα και σωστά τακτοποιημένα  για να μην καταλαμβάνουν πρόσθετο χώρο και να μην ξεχειλίζουν στους  μπλε κάδους. Τέλος, οι φιάλες γυάλινων μπουκαλιών πρέπει να αποτίθενται στους μπλε κώδωνες.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ανακύκλωσης εφαρμόζεται καθημερινά στην πόλη του Κιλκίς και μία φορά την εβδομάδα σε οικισμούς που διαθέτουν μπλε κάδους ανακύκλωσης. Τα απορρίμματα της ανακύκλωσης μεταφέρονται σε μονάδα ανακύκλωσης στη Σίνδο  Θεσσαλονίκης.

Σχολιάστε