My Twitter Feed

11 Αυγούστου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μένουμε στα ίδια υψηλά επίπεδα -

Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2022

Πιστώσεις για νέους γεωργούς -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Πλημμυρίδα κόσμου για την Ελ. Βιτάλη -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Νεκρός 23χρονος από συμπλοκή -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

OMNES: Επιδότηση για Ουκρανούς -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

“Πλήττεται η Δημοκρατία μας” -

Παρασκευή, 29 Ιουλίου, 2022

Παντού σαρώνει πάλι ο κορονοϊός! -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Γ. Γεωργαντάς -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Κιλκίς: Μεγάλη συγκέντρωση

Μια μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση έλαβε χώρα σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στο Κιλκίς, με συμμετοχή των επιστημονικών φορέων του Εμπορικού Συλλόγου και αγροτών.

Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν το πρωί δίωρο συμβολικό αποκλεισμό του Ειρηνοδικείου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό, στην συμβολή των οδών 25η Μαρτίου και 21η Ιουνίου, την ώρα πολλά καταστήματα στη πόλη ήταν κλειστά.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι φορείς, ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ, ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ, ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΥΠΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΙΛΚΙΣ, ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΙΛΚΙΣ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ και ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ.

Επίσης συμμετείχε κι ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, με διαδηλωτές απ` το Δήμο Παιονίας να φτάνουν στο Κιλκίς με λεωφορείο, και στη συνέχεια να μεταβαίνουν στο τελωνείο των Ευζώνων.

Ο χαιρετισμός εκ μέρους των επιστημονικών φορέων του ν. Κιλκίς:

«Αγαπητοί συμπολίτες,

Τα μέλη των Επιστημονικών Φορέων του νομού μας αντιλαμβάνονται πλήρως την κρισιμότητα της δημοσιονομικής κατάστασης της Χώρας, αλλά και το αδιέξοδο του παρόντος ασφαλιστικού συστήματος.

Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος, να δοθεί επιτέλους μια βιώσιμη λύση. Δυστυχώς, η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος βάφτισαν «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» το εκτρωματικό προσχέδιο νόμου για το νέο ασφαλιστικό.

Θεωρούμε πως το σχέδιο αυτό, αντί να δίνει κάποια προοπτική βιωσιμότητας στο ασφαλιστικό σύστημα της Χώρας, που διαχρονικά καταληστεύεται και κακοποιείται από τις κυβερνήσεις, δημεύει κατά προκλητικό τρόπο το εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων φυσικών προσώπων, ελευθέρων επαγγελματιών, επιστημόνων, αγροτών και κάθε ανθρώπου που σήμερα, κάτω από αντίξοες οικονομικές συνθήκες, παράγει, επιχειρεί και καταφέρνει να έχει ένα καλύτερο σχετικά εισόδημα για αυτόν και την οικογένειά του.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως το σχέδιο αυτό έχει ξεκάθαρα δημοσιονομικά χαρακτηριστικά και είναι προσανατολισμένο να βουλώσει τις μεγάλες τρύπες του Κρατικού Προϋπολογισμού, πετσοκόβοντας όλες τις συντάξεις και εκτινάσσοντας στα ύψη τις εισφορές.

Πιστεύουμε πως το σχέδιο αυτό καταστρατηγεί τις βασικές αρχές του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, όπως είναι η ισότητα, η αλληλεγγύη των γενεών και η ανταποδοτικότητα εισφορών-παροχών.

Η άδικη και παράλογη εισφοροεισπρακτική επιδρομή θα έχει άμεσες συνέπειες σε όλους μας. Θα αυξήσει την εισφοροδιαφυγή και τη «μαύρη» εργασία και θα οδηγήσει εκατοντάδες επιστήμονες, κυρίως νέους, στη μετανάστευση.

Οι εισφορές των Ταμείων θα μειωθούν δραματικά λόγω της οικονομικής αδυναμίας και το φιλόδοξο σχέδιο του κ. Κατρούγκαλου θα αποτύχει.

Αγωνιζόμαστε για την απόσυρση του νομοσχεδίου και ζητάμε διάλογο από μηδενική βάση, συντασσόμενοι με όλους τους υπόλοιπους φορείς, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε ένα κοινό μέτωπο, που θα αποτελέσει το ανάχωμα στην ανεργία, τη «μαύρη» εργασία και τη μετανάστευσή μας.»

Σχολιάστε