My Twitter Feed

8 Δεκεμβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επεξεργασία λυματολάσπης 7,8 εκ. -

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Νοσοκομειακοί: Μας εμπαίζουν -

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Δήμος Κιλκίς: Γιορτές για όλους -

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Ο Παραστατίδης για τα “κόκκινα δάνεια” -

Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι -

Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

“X” του ΓΑΣΚ στο ντέρμπι παραμονής -

Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Με μαθητές του Κιλκίς στη Βουλή -

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Χωρίς μεταφορές και θέρμανση -

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Κιλκίς: Κυκλώματα κάνουν διαρρήξεις σε οδοντιατρεία

Στο στόχαστρο κυκλωμάτων κακοποιών έχουν μπει το τελευταίο διάστημα οδοντιατρικά υλικά και εργαλεία, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα διαρρήξεων σε οδοντιατρεία στη Θεσσαλονίκη και στους βόρειους συνοριακούς νομούς. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Μακεδονία”, η δράση των κυκλωμάτων προσδιορίζεται χρονικά από τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι σήμερα, με τα κρούσματα διαρρήξεων να ξεκινούν από τους νομούς Κιλκίς, Σερρών και Δράμας. Τα κλοπιμαία, όπως εκτιμάται, διοχετεύονται σε εξευτελιστική τιμή σε Βουλγαρία, Σκόπια και Αλβανία, όπου ανθεί ο κλάδος παροχής οδοντιατρικών υπηρεσιών.

Στο σχετικό ρεπορτάζ του makthes.gr αναφέρονται και τα εξής:

Από τον προηγούμενο Ιούλιο οι κακοποιοί με ειδικότητα στην αφαίρεση οδοντιατρικού εξοπλισμού άρχισαν να αναπτύσσουν τη δραστηριότητά τους στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Το γεγονός των συχνών κλοπών έχει θορυβήσει τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, που τις επόμενες ημέρες θα αποστείλει στα μέλη του προειδοποιητικό μήνυμα, ώστε να λάβουν ειδικά μέτρα προστασίας των ιατρείων τους. Οι διαρρήκτες, όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες των θυμάτων, επιδεικνύουν ενδιαφέρον μόνο για τον εξοπλισμό και αδιαφορούν ακόμη και για τα χρήματα που ενδεχομένως να υπάρχουν στο ιατρείο.

«Πήραν όλα τα εργαλεία από τον κλίβανο, τον οποίο αδειάσανε. Άφησαν το στερεοφωνικό και άλλα ηλεκτρονικά που είχα στο γραφείο», περιγράφει ο Βασίλης Κεχαγιάς, μέλος του δ.σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου, ο οποίος έπεσε πρόσφατα θύμα διάρρηξης. «Στην οικοδομή λειτουργούν γραφεία ορθοπεδικών, παθολόγων και άλλων ειδικοτήτων, αλλά δεν έγινε καμία προσπάθεια διάρρηξης σε αυτά. Σε οδοντιατρείο του πάνω ορόφου δεν επιχείρησαν, προφανώς επειδή είχε κλειδαριά ασφαλείας», προσθέτει ο κ. Κεχαγιάς, ο οποίος ενημέρωσε το σύλλογό του και ξεκινά διαδικασία ενημέρωσης των μελών. «Υπάρχουν αναφορές από κάποιους ότι πουλήθηκαν μεταχειρισμένα εργαλεία στην Αλβανία και τη Βουλγαρία». 


Σχόλια
One Response to “Κιλκίς: Κυκλώματα κάνουν διαρρήξεις σε οδοντιατρεία”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Οι ξεφτίλες οι οδοντίατροι των γειτονικών χωρών, ούτε σωστά εργαλεία δεν έχουν για να δουλεύουν και αγοράζουν απο τα κλεφτρόνια που δεν αποκλείεται να τους βάζουν και οι ίδιοι. Με την ίδια λογική, φαντάζομαι τί “μούφες” οδοντιατρικά υλικά βάζουν στα στόματα των ανυποψίαστων και ανίδεων ασθενών για να έχουν χαμηλές τιμές, μέσα στα δήθεν σύγχρονα οδοντιατρεία τους, αρπάζοντας έτσι την χρυσή ευκαιρία για να μαζέψουν χρήμα όπως- όπως και στην λογική του “έλα τώρα που γυρίζει”. Απο την άλλη, έτσι όπως πάει το πράγμα, τί να τα κάνουν οι Ελληνες οδοντίατροι τα εργαλεία στους παραμεθόριους Νομούς, αφού οι ασθενείς πάνε μπουλούκια στην FYROM και στην Βουλγαρία παίζοντας ρώσσικη ρουλέτα την υγεία τους και με μόνο κριτήριο την φτηνότερη τιμή; Ενας λόγος παραπάνω λοιπόν ωστε σιγά-σιγά να οδηγηθούν σε λουκέτο αρκετοί Ελληνες οδοντίατροι, αφού μαζί με την έλλειψη συμμετοχής απο τα ασφαλιστικά ταμεία για τις οδοντιατρικές πράξεις, το υψηλό κόστος λειτουργίας, την κατάργηση του αφορολόγητου, τον φόρο επιτηδεύματος, την εισφορά αλληλεγγύης, τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, και την άγρια φορολόγηση που προβλέπεται για τους ελεύθερους επαγγελματίες, δεν θα έχει πλέον νόημα να διατηρούν ιατρεία.
    Κατα τα άλλα υγείαν έχομεν(;) και δεν μας σκιάζει φοβέρα καμμιά…

Σχολιάστε