My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Γεύματα σε 19 δημοτικά

Επιτέλους εγκρίθηκε στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων η ένταξη 19 δημοτικών σχολείων στο Δήμο Κιλκίς, που αφορά πάνω από χίλιους μαθητές.

Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν για το σχολικό έτος 2021 – 2022 τα  δημοτικά Γαλλικού, Επταλόφου, Ευκαρπίας, Καμπάνη, Κρηστώνης, Μαυρονερίου, Μεγάλης Βρύσης, Μικροκάμπου, Μυριοφύτου, Νέας Σάντας, Νέου Αγιονερίου, Παλαιού Αγιονερίου, Νέου Γυναικοκάστρου, Πεδινού, Σ.Σ. Μουριών, Χέρσου, Χωρυγίου, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς.

Την ευαρέσκειά του για την επέκταση του θεσμού των σχολικών γευμάτων στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Κιλκίς, μετά τη σχετική απόφαση των Υφυπουργών Παιδείας και Εργασίας, εξέφρασε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, σημειώνοντας ότι ικανοποιείται ένα δίκαιο αίτημα για το οποίο συνέτρεξε υποστηρικτικά ο Δήμος Κιλκίς με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Φεβρουάριο του 2020 μετά από ανάλογη θετική εισήγηση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, καθώς και ο υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς.

‘’Χαίρομαι που τα σχολικά γεύματα γίνονται οργανικό μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην περιοχή μας ως μια κοινωνική παροχή που θα καλύψει οικονομικά ασθενέστερους μαθητές μειώνοντας ανισότητες αλλά και ως μια χρήσιμη ευκαιρία για την ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών προτύπων στα παιδιά μας.  Η ένταξη του Δήμου Κιλκίς στον σημαντικό αυτό κοινωνικό θεσμό εκσυγχρονίζει την εκπαίδευση. Την τρέχουσα σχολική περίοδο θα προσφερθεί καθημερινή σίτιση σε χίλιους είκοσι οκτώ μαθητές του Δήμου Κιλκίς, στην συντριπτική τους πλειονότητα από τα περιφερειακά σχολεία του Δήμου μας. Ευελπιστώ ότι έχουμε μπροστά μας χρόνο για να πετύχουμε την καθολική ένταξη όλων των σχολείων του Δήμου μας στα σχολικά γεύματα’’ δήλωσε ο κ. Κυριακίδης.

Σχολιάστε