My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Κιλκίς: Ανανεωμένη φωταγώγηση

Φωτεινή όψη με αντανακλάσεις αισθητικής αποκτούν οι πεζόδρομοι, οι πλατείες της πόλης του Κιλκίς και η περιοχή του λόφου Αγίου Γεωργίου.

Ο φωτισμός των δημόσιων χώρων εκσυγχρονίζεται με την προμήθεια και εγκατάσταση διακοσμητικών ιστών, φωτιστικών σωμάτων, βοηθητικού υλικού και ειδικού ηλεκτρολογικού υλικού.

Συνολικά αντικαθίστανται εκατόν είκοσι φωτιστικά σώματα, ενενήντα δύο διακοσμητικοί ιστοί στην περιοχή του Λόφου Αγίου Γεωργίου και στις οδούς Ρώτα, Τσιρογιάννη και Παπαθεοφίλου, και τριάντα ένας στύλοι στο δρόμο του Νέου Αγιονερίου.

Τα φωτιστικά είναι ιδιαίτερης αισθητικής, φέρουν λαμπτήρες – πλακέτες Led τελευταίας τεχνολογίας, ώστε να επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους φωτισμού και να φωτίζουν το χώρο χωρίς να προκαλούν θάμβωση στους οδηγούς.

Σε ορισμένες περιπτώσεις έχει γίνει ιδιαίτερη ηλεκτρική τροφοδοσία μέσω πίλλαρ και υπαρχουσών ή νέων παροχών ΔΕΔΔΗΕ. Ειδικά για την περιοχή του Λόφου Αγίου Γεωργίου τα νέα φωτιστικά που θα τοποθετηθούν έχουν και την έγκριση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς και είναι ασφαλή ως προς την πρόκληση σπινθήρων.

Για την υλοποίηση των εργασιών φωτισμού, προϋπολογισμού 380.000 ευρώ που προέρχονται από δημοτικά έσοδα, απαιτήθηκε από τον ανάδοχο του έργου φωτοτεχνική μελέτη για λόγους ομοιομορφίας των υλικών και κάλυψης των προδιαγραφών φωτισμού του πεζοδρομίου ή της οδού κυκλοφορίας οχημάτων.

Η αντικατάσταση διακοσμητικών ιστών και φωτιστικών σωμάτων κρίθηκε απαραίτητη εξαιτίας της φθοράς των παλαιών, της συσκότισης οδών από την υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ και της συχνής καταστροφής τους με ανθρώπινη υπαιτιότητα στην περίπτωση του Λόφου Αγίου Γεωργίου.

Παράλληλα με τις τεχνικές εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο Δήμος Κιλκίς έχει προμηθευτεί ηλεκτρολογικό υλικό αξίας 82 χιλ. ευρώ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη συντήρηση των δικτύων Φ.Ο.Π., ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων δημοτικών κτηρίων, πάρκων, αθλητικών εγκαταστάσεων και αρδευτικών συστημάτων.

Δελτίο τύπου από Δήμο Κιλκίς

Σχολιάστε