My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Κιλκίς: Ένταξη δυο νέων σχολείων

Η σχολική στέγη και η αξιοποίηση του παλαιού Διοικητηρίου Κιλκίς, ως χώρου προβολής της σύγχρονης ιστορίας της πόλης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη  στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τη Τρίτη 15 Ιουνίου.  

Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο κ. Κυριακίδης ζήτησε την ένταξη κατασκευής του 10ου Δημοτικού Σχολείου και του 4ου Γυμνασίου Κιλκίς στο νέο ΕΣΠΑ ενώ έθεσε ταυτόχρονα και το ζήτημα της κτηριακής αναδιαμόρφωσης της παλαιάς Νομαρχίας Κιλκίς στις χρηματοδοτικές πρόνοιες του ιδίου προγράμματος.

Ο κ. Κυριακίδης τόνισε ότι η αυξημένη πληθυσμιακή συγκέντρωση στην πόλη του Κιλκίς έχει δημιουργήσει πιεστικές ανάγκες για την ανέγερση των δύο αυτών σχολικών διδακτηρίων αφού προηγουμένως ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η Δημοτική Αρχή έχοντας πετύχει την ανανεωμένη απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την παραχώρηση έκτασης δέκα στρεμμάτων, όπου θα αναπτυχθούν τα σχολικά συγκροτήματα, και έχοντας διασφαλίσει τη συνδρομή του Οργανισμού ‘’Κτιριακές Υποδομές’’ στην σύνταξη των απαραίτητων μελετών οι οποίες ολοκληρώνονται μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή του μάλιστα του ενεχείρισε ενημερωτικό υπόμνημα με σημαντικά στοιχεία του φακέλου.

Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας δεσμεύθηκε για τη συμπερίληψη της ανέγερσης των σχολικών μονάδων στο νέο ΕΣΠΑ η νέα πρόσκληση του οποίου για την εκπαίδευση, όπως σημείωσε, θα ανοίξει στις αρχές του 2022.

Την αυτονόητη συνεργασία Δήμου Κιλκίς και Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς για έργα που συμβάλλουν στον κτιριακό εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς.

Ως προς το δεύτερο αίτημα που ετέθη από το δήμαρχο Κιλκίς σχετικά με την αξιοποίηση του νεοκλασικού κτηρίου της παλαιάς Νομαρχίας μετά την επικαιροποίηση της μελέτης που είχε εκπονήσει η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς σε παρελθόντα χρόνο, ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε ορισμένες επιφυλάξεις ως προς την επιλεξιμότητα των πολιτιστικών προταγμάτων του νέου ΕΣΠΑ άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο της απορρόφησης πόρων από άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Η συνάντηση, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για το έργο κατασκευής του δρόμου Κιλκίς – Θεσσαλονίκης.

Πηγή: Δελτίο τύπου από Δήμο Κιλκίς   

Σχολιάστε