My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Κιλκίς: Ένας στους πέντε καπνίζει λαθραία τσιγάρα

Ένα απ` τα συμπτώματα της κρίσης είναι και η ραγδαία αύξηση του καπνίσματος λαθραίων τσιγάρων, που επιφέρει βέβαια και την αντίστοιχη αύξηση της εμπορίας του είδους. Σύμφωνα με έρευνα της AC Nielsen, στο νομό Κιλκίς τα λαθραία τσιγάρα έφθασαν στο 21% της συνολικής κατανάλωσης. Άλλωστε, τελευταία πληθαίνουν οι ειδήσεις ότι συνελήφθησαν στο νομό διακινητές τέτοιων τσιγάρων.

Απ` την έρευνα προκύπτει ότι το παράνομο εμπόριο τσιγάρων σε αρκετούς άλλους δήμους της χώρας τρέχει με 25%, και “πολύ σύντομα ο καπνιστής θα έχει πιο εύκολη πρόσβαση σε λαθραία τσιγάρα παρά σε ένα περίπτερο ανοικτό για να αγοράζει νόμιμα τα τσιγάρα της αρεσκείας του”.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η αύξηση της διακίνησης λαθραίων τσιγάρων θέτει εν αμφιβόλω το στόχο του κράτους για έσοδα 3 δις ευρώ τον χρόνο από την είσπραξη των φόρων.
Η “Παπαστράτος”

Η καπνοβιομηχανίας “Παπαστράτος”, ξεκίνησε ενημερωτική καμπάνια προσπαθώντας  να περιορίσει τις απώλειες για τον κλάδο και τα κρατικά έσοδα.

Εκπρόσωποι της εταιρείας μιλώντας στην εφημερίδα «Οικονομία» απέδωσαν την έξαρση του παραεμπορίου «όχι μόνο στη φορολογία καπνού, αλλά και στην έλλειψη πόρων ώστε να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των διωκτικών αρχών, στις σχετικά μικρές ποινές και πρόστιμα και το χαμηλό επίπεδο πληροφόρησης του κόσμου για τις επιπτώσεις του παράνομου εμπορίου».

Σχολιάστε