My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Κιλκίς: Έκρηξη των επιχειρήσεων καυσόξυλων

xila-anamena“Πρωταθλητές” στη στροφή προς την εμπορία καυσόξυλων αναδεικνύονται οι νομοί Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, όπου ο αριθμός των επιχειρήσεων του είδους αυξήθηκε σε μόλις δύο χρόνια, κατά δεκάδες, ενώ σημαντική αύξηση παρουσιάστηκε και στις υπόλοιπες περιοχές.

Σύμφωνα με το tro-ma-ktiko.gr, μέχρι και υπερδεκαπλασιάστηκαν σε ορισμένους νομούς της Βόρειας Ελλάδας οι μάντρες λιανεμπορίου καυσόξυλων το 2012, σε σύγκριση με το 2010, καθώς η μεγάλη ζήτηση για καύσιμη ύλη, εναλλακτική του ακριβού πετρελαίου, οδήγησε δεκάδες επαγγελματίες να ανοίξουν επιχειρήσεις του είδους, με αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό του αριθμού τους, σε μόλις τρία χρόνια. Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν τα “λουκέτα” σε πρατήρια καυσίμων.

Σύμφωνα με στοιχεία, που έθεσαν στη διάθεση του ΑΠΕ-ΜΠΕ τα επιμελητήρια, η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής στο νομό Κιλκίς:

Το 2010, έτος κατά το οποίο δεν είχαν ακόμη εξισωθεί οι φόροι πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, την εγγραφή τους στα μητρώα του Επιμελητηρίου Κιλκίς είχαν κάνει τρεις επιχειρήσεις εμπορίας καυσόξυλων, αριθμός ίσος με εκείνον των διαγραφών. Το 2011, ο αριθμός τους υπερδιπλασιάστηκε και έφτασε τις επτά (έναντι δύο διαγραφών), αλλά η “έκρηξη” ήρθε το 2012: πέρυσι, 40 επιχειρήσεις εγγράφηκαν στα μητρώα του επιμελητηρίου, έναντι μόλις τριών διαγραφών.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του προέδρου της Ενωσης Βενζινοπωλών Κιλκίς, Ιωάννη Μαγλουσίδη, το 70% των πρατηρίων του νομού βασίζεται στο πετρέλαιο θέρμανσης για να επιβιώσει. Κατά τον ίδιο, το 2011 έκλεισαν στο νομό 25 πρατήρια και στο δεκάμηνο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2012 άλλα επτά.

Σχολιάστε