My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Κείμενο του Ανδρ. Αγτζίδη για ΧΑ

Ένα σημαντικό κείμενο του Ανδρέα Αγτζίδη (1926-2018) για τη “Χρυσή Αυγή”, από το μακρινό πλέον Οκτώβριο του 2013, όταν είχε μόλις αρχίσει να ξηλώνεται το νεοναζιστικό οικοδόμημα. Αναφέρεται στον τόπο του, το Κιλκίς, και την ιδιαίτερη ιστορία του και προβλέπει την τιμωρία, όπως επιβεβαιωνόμενος από την ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, όπου δηλώθηκε με σαφήνεια ότι στη δημοκρατική σύγχρονη Ελλάδα οι απόγονοι του Αδόλφου Χίτλερ δεν έχουν θέση:

“….Εμείς, ιδίως οι Κιλκισιώτες από τους πρώτους βιώσαμε την αγριότητα, την βαρβαρότητα, την εγκληματικότητα των κατοχικών γερμανικών δυνάμεων. Ισοπέδωσαν, οι άθλιοι, τα Κρουσοχώρια Μουρσαλή, Μουσγαλή, Κοτσολάρ και σκότωσαν με βάρβαρο τρόπο όλους τους άνδρες. Έκτοτε αυτά τα χωριά μένουν ακατοίκητα.

Πώς είναι δυνατόν έστω και ένας Κιλκισιώτης να αποδέχεται αυτήν την άγρια, την απάνθρωπη, την βάρβαρη ιδεολογία του Ναζισμού, που πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή;…”

“…Γι’ αυτό και ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα πέσει βαρύτατος. Αυτά τα «ανθρωπάκια», που τρομοκρατούσαν τους αδύναμους ανά την χώρα, δεν είναι σε θέση να ξεγελάσουν την Δικαιοσύνη, διότι οι πράξεις των είναι αψευδείς μάρτυρες….”

—————————————

Χρυσή Αυγή ίσον Ναζισμός-Φασισμός ίσον δικτατορία

Του Ανδρέα Αγτζίδη

«Η όλη συμπεριφορά της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής,
αλλά και των απλών μελών είναι αντιλαϊκή, αντικοινωνική, ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ.
Βλέποντας κανείς στους τηλεοπτικούς σταθμούς
τα έργα και ημέρες των ταγμάτων εφόδου,
αμέσως, συνειρμικά ο νους πηγαίνει στα έργα και ημέρες
του Φασισμού του Μουσολίνι και του Ναζισμού του Χίτλερ.
Η όλη πολιτεία της Χρυσής Αυγής από της ιδρύσεώς της,
ως πρότυπο έχει τον Ναζισμό του Χίτλερ με
όλα τα σύμβολά του, το χαιρετισμό, την σβάστικα.»

Τα τελευταία γεγονότα, που διαδραματίζονται στην πολιτική ζωή της χώρας μας και με τα μέτρα, που λαμβάνει η έννομη Πολιτεία κατά του άθλιου νεοναζιστικού μορφώματος, το οποίο φέρει το όνομα Χρυσή Αυγή, θα ήθελα με το κείμενό μου αυτό να τονίσω ιδιαιτέρως τις έννοιες ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Όταν ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής με οργίλο ύφος υψώνει το δεξί χέρι με καθαρά, χωρίς καμία αμφιβολία ναζιστικό τρόπο, τρομάζει κανείς και όταν υψώνει ακόμη τα δύο χέρια του, με τις παλάμες ανοικτές και να φωνάζει, να κραυγάζει, να δηλώνει ότι είναι καθαρά κλπ. Έτσι, κάπως ξεκίνησαν όλοι οι δικτάτορες, οι άθλιοι επιβήτορες της εξουσίας.

Τα ΄καθαρά χέρια΄ ή παραπλανώντας τους αφελείς

Η δικτατορία, λοιπόν, φίλε αναγνώστη είναι το πολίτευμα ενός ατόμου (ορά δικτατορία Μεταξά) ή μιας ομάδας ατόμων (ορά την δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967, Παπαδόπουλου, Μακαρίου, Παττακού). Αφού, επί αρκετό καιρό κάνουν πλύση εγκεφάλου σε μία μερίδα του ελληνικού λαού και η επίσημη δημοκρατική εξουσία, δυστυχώς, τους χαϊδεύει, τους ανέχεται και δεν λαμβάνει τα αναγκαία εκείνα μέτρα προστασίας και θωράκισης τότε εξαχρειώνονται, αποθρασύνονται και με βίαιο, πραξικοπηματικό τρόπο καταλαμβάνουν την εξουσία και επιβάλλουν μία στυγνή, απάνθρωπη, εγκληματική τυραννία. Η ελεύθερη φωνή σιωπά πλέον, ο ένας τρομάζει τον άλλο, ο χαφιεδισμός καθίσταται μονίμως τρόπος ζωής της νέας εξουσίας, είτε αυτή ονομάζεται Φασισμός είτε Ναζισμός. Ο αντιδραστικός χαρακτήρας στην πιο ακραία μορφή του. Όλα τα σκιάζει πια η φοβέρα και τα πλακώνει η σκλαβιά. Βαθύ σκοτάδι απλώνεται σ’ όλη την χώρα.

Έτσι, παραπλάνησαν κατά τον πιο ανήθικο τρόπο τους λαούς, όλους εκείνους, που πράγματι ήθελαν κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοκρατία. Και αντ’ αυτών οδήγησαν τους λαούς των σε άδικους πολέμους και την καταστροφή.

Εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες, τα λάθη, τις παραλείψεις (και είναι πολλά και πολλές) της Δημοκρατίας και με έωλα, ψεύτικα, δήθεν φιλολαϊκά συνθήματα, με ιδεοληψίες κατόρθωσαν να παραπλανήσουν ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού και στην κατάλληλη στιγμή αδυναμίας του δημοκρατικού πολιτεύματος με πραξικοπηματικό τρόπο να αλώσουν την εξουσία, να άρουν τα περισσότερα άρθρα του Συντάγματος και να κηρύσσουν την μισητή ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ. Τότε, πια για τον λαό και για την χώρα ήταν ή είναι πολύ αργά.

Δεν υπάρχει καλός και κακός τύραννος

Αποφασίζω και διατάζω είναι το χαρακτηριστικό της Δικτατορίας. Ο τύραννος είναι ο κυρίαρχος της πολιτικής ζωής της χώρας.

Δεν υπάρχει καλός και κακός τύραννος. Δεν υπάρχει καλή ή κακή δικτατορία. Και η δικτατορία και η τυραννία είναι πάντα κακές. Γι αυτό ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου δήλωνε μετά λόγου γνώσεως: «Δεν κάνουμε επιλογή τυράννων. Αρνούμεθα την τυραννία». Απορώ και εξίσταμαι πώς υπάρχουν Έλληνες που αποδέχονται την τυραννία. Η Χρυσή Αυγή, που τελευταία απασχολεί την κοινωνία αλλά και την πολιτική ηγεσία είναι μία οργάνωση με δομή δικτατορική.

Η όλη συμπεριφορά της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής αλλά και των απλών μελών είναι αντιλαϊκή, αντικοινωνική, ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ. Βλέποντας κανείς στους τηλεοπτικούς σταθμούς τα «έργα και ημέρες» των ταγμάτων εφόδου, αμέσως, συνειρμικά ο νους πηγαίνει στα «έργα και ημέρες» του Φασισμού του Μουσολίνι και του Ναζισμού του Χίτλερ. Η όλη πολιτεία της Χρυσής Αυγής από της ιδρύσεώς της ως πρότυπο έχει τον Ναζισμό του Χίτλερ με όλα τα σύμβολά του, το χαιρετισμό, την σβάστικα.

Και απορώ και εξίσταμαι για την ραγδαία αύξηση των ψήφων της. Στις εθνικές εκλογές του 2009 έλαβε 19.624 ψήφους και στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2012 έλαβε 440.894.

Μία αύξηση ασύλληπτη, ακατανόητη, αδικαιολόγητη. Πώς είναι δυνατόν, που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, οι οποίοι πίστευαν στα αιώνια ιδανικά της Δημοκρατίας, να πραγματοποιήσουν μία τόσο επικίνδυνη στροφή;

Να βρει δήθεν ελπίδα, παρηγοριά σε μία καθαρά φασιστική-ναζιστική κίνηση;

Σε μία κίνηση που τα στελέχη της, φυσιογνωμικούς τουλάχιστον, δεν θα έπρεπε να ενέπνεαν την παραμικρή εμπιστοσύνη. Ο τρόπος, με τον οποίο ομιλούν, οι κινήσεις του σώματός των, οι μορφασμοί του προσώπου των, όλα αυτά ομού και άλλα τόσα προκαλούν φόβο και αποτροπιασμό. Απορώ, πώς εχέφρονες πολίτες βρήκα κοντά σε αυτούς καταφύγιο και σωτηρία, από τότε που παρουσιάσθηκαν στην πολιτική ζωή μας με μικρό έστω ποσοστό του 0,07% και προ των τελευταίων εθνικών εκλογών του 0.46% και να από τις 19.624 ψήφους ανήλθαν στον καταπληκτικό αριθμό των 440.894 ψήφους.

Τι άραγε «μάγεψε» αυτούς τους ψηφοφόρους; Η βία, η τρομοκρατία, η περιφρόνησή τους στους νόμους; Δεν το νομίζω.

Οι Έλληνες από αρχαιότατων χρόνων τιμούν, υπακούουν, πειθαρχούν στους νόμους της Πολιτείας.

Αυτά μας τα διδάσκει όπως είναι γνωστό, ο μέγας σοφός της αρχαιότητας ο Σωκράτης. Να ’ναι άραγε η οικονομική κρίση, που βιώνουμε τα τελευταία πέντε χρόνια; Και έπρεπε, από δικαιολογημένο θυμό και αγανάκτηση να στραφεί προς ένα κόμμα, που για ιδεολογία έχει τον Ναζισμό και για Θεό τον Χίτλερ;

Αγνοούν, ότι η Πατρίδα μας γνώρισε βαθιά στο πετσί της τον Ναζισμό στα δίσεκτα χρόνια της ξενικής Κατοχής 19411944.

Εμείς, ιδίως οι Κιλκισιώτες από τους πρώτους βιώσαμε την αγριότητα, την βαρβαρότητα, την εγκληματικότητα των κατοχικών γερμανικών δυνάμεων. Ισοπέδωσαν, οι άθλιοι, τα Κρουσοχώρια Μουρσαλή, Μουσγαλή, Κοτσολάρ και σκότωσαν με βάρβαρο τρόπο όλους τους άνδρες. Έκτοτε αυτά τα χωριά μένουν ακατοίκητα.

Πώς είναι δυνατόν έστω και ένας Κιλκισιώτης να αποδέχεται αυτήν την άγρια, την απάνθρωπη, την βάρβαρη ιδεολογία του Ναζισμού, που πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή;

Ο βίος και η πολιτεία αυτού του μορφώματος, από την στιγμή που εμφανίσθηκε δημιουργεί στην κοινωνία προβλήματα. Ξεκίνησαν να καταδιώκουν στην αρχή τους μετανάστες. Να αναποδογυρίζουν τους πάγκους των με την φθηνή πραμάτειά τους και να τους προπηλακίζουν. Ποιος τους έδωσε αυτό το δικαίωμα να αντικαθιστούν τα επίσημα όργανα της Πολιτείας; Να εισέρχονται στους παιδικούς σταθμούς, στα σχολεία για να διαπιστώσουν εάν φοιτούν παιδιά μεταναστών; Να επισκέπτονται τόπους εργασίας και να βασανίζουν και εκδιώκουν τους «μελαμψούς»; Τι είναι, λοιπόν, αυτοί;

Κράτος εν κράτει; Είναι τόσες πολλές οι εγκληματικές των πράξεις, που θα χρειαζόταν πολλές σελίδες να καταγραφούν μόνο.

Με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Όλο αυτό το διάστημα, δυστυχώς, η Πολιτεία τους ανεχόταν, και όσο η Πολιτεία δεν ελάμβανε εναντίον των μέτρα τόσο αυτοί εξαχρειώνονταν, αποθρασύνονταν και γίνονταν ολοένα και περισσότερο επικίνδυνοι. Με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη το ποτήρι ξεχείλισε και η Πολιτεία, επί τέλους, ξύπνησε. Τριαντατρείς φακέλους με πλήρη ενοχοποιητικά στοιχεία, ο υπουργός προστασίας του πολίτη κ. Δένδιας απέστειλε στις δικαστικές αρχές. Επί τέλους!

Για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά η Δικαιοσύνη πρέπει να ενεργεί με τόση ταχύτητα. Συλλαμβάνονται ηγετικά στελέχη καθώς και ο γενικός γραμματέας και βουλευτές και οδηγούνται στον ανακριτή. Οι κατηγορίες είναι βαρύτατες και οι πράξεις των εγκληματικές. Και στην απολογία των, όλοι αρνήθηκαν τα πιστεύω των, αρνήθηκαν τον Φύρερ, τον Ναζισμό, για τους οποίους πέθαιναν, αρνήθηκαν τις εγκληματικές των πράξεις.

Γι’ αυτό και ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα πέσει βαρύτατος. Αυτά τα «ανθρωπάκια», που τρομοκρατούσαν τους αδύναμους ανά την χώρα, δεν είναι σε θέση να ξεγελάσουν την Δικαιοσύνη, διότι οι πράξεις των είναι αψευδείς μάρτυρες.

Εγώ ξέρω, πώς οι αληθινοί ιδεολόγοι πεθαίνουν για την ιδεολογία τους και δεν συμβιβάζονται. Αυτοί χωρίς να φάνε ούτε ένα χαστούκι απαρνήθηκαν τα πιστεύω τους, την ιδεολογία τους. Αρά την παλληκαριά τους την έδειχναν σε αδύναμους και ανήμπορους πολίτες. Πρόσεξες, φίλε αναγνώστη, όταν κάποιοι από τους συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, την απαράδεκτη συμπεριφορά των;

Ποταπά ανθρωπάρια

Κλωτσούσαν και έφτυναν τους ρεπόρτερ ως ποταπά ανθρωπάρια. Αυτούς, λοιπόν, φίλε, πατριώτη, ακολουθείς και τους πιστεύεις; Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα!

Όσα λάθη και αν κάνει το δημοκρατικό μας πολίτευμα, όσα ελλείμματα και αν παρουσιάζει, όσες αδικίες και αν κάνει, δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με κανένα είδος δικτατορίας. Μπορεί και δύναται ο λαός με τις νόμιμες διαδικασίες να βελτιώσει το δημοκρατικό πολίτευμα και να το καταστήσει πιο δίκαιο.

Η Πατρίδα μας από αρχαιοτάτων χρόνων συνδέεται αρρήκτως με την Δημοκρατία. Δεν νοείται Έλληνας, που να μην λατρεύει το δημοκρατικό πολίτευμα, αυτό που βιώνουμε τα τελευταία σαράντα χρόνια! Είναι εγκληματίες όσοι επιδιώκουν με τον άλφα ή βήτα τρόπο να το υποσκάψουν ή να το ανατρέψουν.

Έως σήμερα τουλάχιστον, δεν ενεφανίσθη κανένα άλλο πολίτευμα καλύτερο από την κοινοβουλευτική Δημοκρατία, που έχουμε.

Οι χρυσαυγίτες με την απαράδεκτη, τραμπούκικη εγκληματική συμπεριφορά τους όπως την βλέπουμε στα μέσα ενημέρωσης, μήπως αποτελεί το μακρύ χέρι της πλουτοκρατίας, την οποία, δήθεν, πολεμά;

Τι λες;

—————————-

Δημοσιεύτηκε στην εφημ. Ημερησία, 23 Οκτωβρίου 2013, σελ. 13

Περιλαμβάνεται στο βιβλίο του που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Historical Quest

Σχολιάστε