My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Κείμενο «εθνικής γραμμής»

Πάνω από οκτώ ώρες κράτησε το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (4Δ) , ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (4Α) , ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος (Δ) , ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (2Δ) , ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης (3Δ) , ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης (2Α) , η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Φώφη Γεννηματά (3Α) και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης (Α), κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης  του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, στο Προεδρικό Μέγαρο, Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016. Συγκλήθηκε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ύστερα από αίτημα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με θέμα το προσφυγικό. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Οι Αλέξης Τσίπρας, Πάνος Καμμένος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης υπέγραψαν ένα κείμενο κοινών θέσεων, που αποτυπώνει μια «εθνική γραμμή» με την οποία θα προσέλθει ο πρωθυπουργός στην ευρωτουρκική σύνοδο κορυφής της Δευτέρας.

Στο κείμενο περιλαμβάνονται μόνο τα σημεία στα οποία συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί και όχι οι ενστάσεις ή οι επιφυλάξεις τους.

Σημειώνεται πως το κείμενο δεν υπέγραψε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας πως οι θέσεις του ΚΚΕ είναι γνωστές και δεν συναινεί στα «παζάρια» μεταξύ Ελλάδας – ΕΕ, τα οποία δεν αντιμετωπίζουν ούτε τα αίτια, αλλά ούτε και τις επιπτώσεις του ζητήματος.

Το κείμενο δεν υπέγραψε και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος έθεσε ως προϋπόθεση για να υπογράψει να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση. Η πρότασή του απορρίφθηκε από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σε αντίθεση με τον κ. Κουτσούμπα που αποχώρησε, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων παρέμεινε σε όλη τη συζήτηση και τη συγγραφή του κειμένου.

tvxs.gr

Σχολιάστε