My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Καταχρηστικά τα “δια περιφοράς” ΔΣ

Kαταχρηστική χαρακτηρίζει την “δια περιφοράς” σύγκληση των Δημοτικών Συμβουλίων Κιλκίς και Παιονίας, η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση. Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει τα εξής:

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας, όπως είναι γνωστό, έχει πάρει μέρος, έως τώρα, σχεδόν σε όλες τις δια ζώσης συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, καταθέτοντας ερωτήσεις και κάνοντας τοποθετήσεις για μια σειρά ζητήματα, σε σταθερή αντιπαράθεση με τις δημοτικές αρχές, που συνεχίζουν να εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Σε συνθήκες πανδημίας τα Δημοτικά Συμβούλια, όταν δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν “δια ζώσης” και κεκλεισμένων των θυρών σε κατάλληλο χώρο που να επιτρέπει να εφαρμοστούν τα υγειονομικά μέτρα που απαιτούνται, τότε προβλέπεται το λιγότερο να γίνονται μέσω “τηλεδιάσκεψης”. Έτσι έχεις τη δυνατότητα τουλάχιστον να τοποθετηθείς, να παρέμβεις, να φέρεις προς συζήτηση θέματα που αφορούν τους εργαζομένους και τους κατοίκους της περιοχής.

Αντ’ αυτού οι Διοικήσεις Κιλκίς και Παιονίας επιλέγουν συστηματικά τα “δια περιφοράς” Δημοτικά Συμβούλια. Η πρακτική αυτή αφαιρεί το δικαίωμα από σωματεία, φορείς, δημότες να φέρουν και να τοποθετηθούν για θέματα που τους αφορούν.

Ως δημοτικοί Σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στους Δήμους Κιλκίς και Δήμου Παιονίας δηλώνουμε ότι διαφωνούμε με αυτή την πρακτική διότι:

– Δεν υπάρχει η δυνατότητα η κάθε παράταξη και ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να γνωρίζει τις τοποθετήσεις των υπολοίπων δημοτικών συμβούλων ενώ ακόμη και στην ανάρτηση των αποφάσεων και των πρακτικών στη “Διαύγεια”, γίνεται γνωστό μόνο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

– Δεν μπορούν να τεθούν θέματα εκτός ημερησίας διάταξης από τις παρατάξεις και να συζητηθούν επί της ουσίας.

– Δεν υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής επιχειρημάτων για σοβαρά θέματα, που η δημοτική αρχή εντάσσει στην ημερήσια διάταξη επικαλούμενη τις προθεσμίες που υπάρχουν (δημοτικά τέλη, προϋπολογισμός, τεχνικό πρόγραμμα κ.α.).

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι με πρόσχημα τις συνθήκες της πανδημίας οι Δημοτικές Αρχές αρνήθηκαν την πρόταση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για συζήτηση και λήψη απόφασης αναφορικά με τις προτάσεις και τις θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έναντι της κυβερνητικής πολιτικής ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας και τα μέτρα ουσιαστικής προστασίας παιδιών και εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία.

Αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι υπερασπίζονται την πολιτική της κυβέρνησης και για αυτό δεν έχουν προβεί σε καμία ουσιαστική ενέργεια διεκδίκησης από την κυβέρνηση ουσιαστικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας.

Ήδη σε Κιλκίς και Παιονία έχουν κλείσει σχολεία και τμήματα. Το αφήγημα της κυβέρνησης περί ατομικής ευθύνης δεν μπορεί να συγκαλύψει τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν. Όσα επικοινωνιακά τρικ και να επιστρατεύσουν οι δημοτικές αρχές, τίποτα δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες τους στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού μας. Συνεχίζουν και γυρίζουν την πλάτη στα προβλήματα του. Η ένοχη σιωπή τους αποδεικνύει με ποιον είναι και ποιον υπηρετούν πραγματικά.

Καλούμε τις λαϊκές οικογένειες, τους εργαζόμενους της περιοχής, τους γονείς, τα σωματεία, τους φορείς του λαϊκού κινήματος να μην συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση και να διεκδικήσουμε ολοι μαζί άμεσα, χωρίς καμία υποχώρηση όλα εκείνα τα μέτρα για την προστασία της υγείας μας.

Ως παράταξη δηλώνουμε πως δε θα επιτρέψουμε άλλη υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου και καλούμε τις δημοτικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν μπορεί τη στιγμή που η κυβέρνηση επιβάλλει στο λαό μας το συγχρωτισμό σε μέσα μαζικής μεταφοράς, σχολεία και χώρους εργασίας οι Διοικήσεις των Δήμων να αποφεύγουν να βρουν λύσεις για το ζήτημα των συνεδριάσεων οι οποίες είναι εφικτές, τις έχουμε προτείνει αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν υπάρχει η βούληση να υλοποιηθούν.

Εμείς θα συνεχίσουμε να επιμένουμε η συζήτηση σοβαρών θεμάτων πάνω στα προβλήματα του λαού του Δήμου μας να γίνεται δημόσια και θα τα αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο και μέσο.

Σχολιάστε