My Twitter Feed

17 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Καταδίκη ρατσιστικών αναφορών

Με αφορμή δημοσιογραφικές αναφορές (εκτός νομού) που είχαν ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς για κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Γουμένισσας, οδΔήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, ο προκάτοχός του Χρήστος Γκουντενούδης και ο πρόεδρος της ΤΚ Γουμένισσας Αστέριος Τάτσης προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις καταδίκης των εν λόγω αναφορών:

Ο Κ. Σιωνίδης

Με αφορμή τις υγειονομικές εξελίξεις της πανδημίας του COVID-19 στην περιοχή μας, παρατηρήθηκαν ειδησεογραφικές αναφορές που ενέπλεκαν κατοίκους της Παιονίας και ενείχαν ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε τέτοιου είδους αναφορά εθελημένα ή άθελα που βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ο πληθυσμός του Δήμου μας είναι αρραγής και διακατέχεται από ομοψυχία.

Ο Χρ. Γκουντενούδης

Τα πρόσφατα δημοσιεύματα σε διάφορα ΜΜΕ περί κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκαν δήθεν σε συγκεκριμένη ομάδα κατοίκων της Γουμένισσας τους οποίους ανενδοίαστα μάλιστα χαρακτήριζαν ως «αθίγγανους ή ρομά», μόνο αλγεινά συναισθήματα και έντονη δυσαρέσκεια για τη νοσηρότητα εκείνων που τα εξέπεμψαν μπορούν να προκαλέσουν.

Η Γουμένισσα που αποτελεί την ιστορική έδρα του Δήμου Παιονίας, είναι μια περιοχή που ξεχειλίζει από πολιτισμό και πνευματικότητα.

Η προσφορά και ο αγώνας των όλων κατοίκων της περιοχής διαμέσου της μακρόχρονης συμβίωσης τους στον προικισμένο αυτό τόπο, δεν μπορεί ούτε κατ’ ελάχιστον να κλονιστεί από την ανευθυνότητα και την προχειρότητα με την οποία κάποιοι κάνουν ρεπορτάζ.

Η κοινωνική συνοχή του ιστορικού αυτού οικισμού του δήμου μας, η οποία οφείλεται στην αγαστή συνύπαρξη των συμπατριωτών μας από κάθε γωνιά της Ελλάδος και της Μακεδονίας, δεν πρόκειται να τεθεί εν αμφιβόλω, από μερικούς ανεγκέφαλους που εκτοξεύουν ρατσιστικές κορώνες.

Η παράδοση των μουσικών και των χάλκινων της Γουμένισσας μας κάνει υπερήφανους όχι μόνο για το ταλέντο και την λαϊκή τέχνη στην οποία διαπρέπουν αλλά κυρίως για την εργατικότητα και την υποδειγματική κοινωνική συμπεριφορά των ανθρώπων της.

Σε κάθε περίπτωση, ανάλογοι διαχωρισμοί της ελληνικής κοινωνίας οι οποίοι μόνο διχασμό μπορεί να προκαλέσουν και να μας γυρνάνε πίσω σε άλλες σκοτεινές εποχές, αποτελούν όνειδος για τους εμπνευστές τους και αναμένουμε τη συγγνώμη τους.

Ο Αστ. Τάτσης

Με αφορμή τις εξελίξεις που αφορούν στην εξάπλωση της νόσου Covid-19 στην ευρύτερη περιοχή, παρατηρήσαμε ότι αρκετά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης (πχ protothema.gr, protagon.gr, healthreport.gr, flash.gr, logospellas.gr κ.α.), αναφέρουν στην ειδησεογραφία τους ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ταυτοποιήθηκαν στη Γουμένισσα ανήκουν σε πληθυσμό Ρομά.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, κρίνουμε αναγκαίο και σκόπιμο να τονίσουμε ότι η αναφορά στους Ρομά είναι άστοχη, καθώς πρόκειται για γηγενή πληθυσμό που κατοικεί εδώ και αιώνες στη συγκεκριμένη περιοχή. Επιπλέον, καταδικάζουμε γενικότερα οποιαδήποτε στοχοποίηση συγκεκριμένων φυλετικών ομάδων ή άλλων ομάδων συμπολιτών μας, διότι η στοχοποίηση αυτή αφενός δεν προσφέρει λύση στο μείζον και υπαρκτό πρόβλημα, αφετέρου δύναται να αναζωπυρώσει ρατσιστικά και ξενοφοβικά συναισθήματα.

Σχολιάστε