My Twitter Feed

29 Οκτώβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Με…13άρι σήμερα στο κορονοϊό! -

Τετάρτη, 28 Οκτώβριος, 2020

Τιμήθηκε η εθνική μας επέτειος -

Τετάρτη, 28 Οκτώβριος, 2020

Αποχαιρετούν τον Χ. Παπαδόπουλο -

Τετάρτη, 28 Οκτώβριος, 2020

Nέα ψυχρολουσία τα 11 κρούσματα -

Τρίτη, 27 Οκτώβριος, 2020

«Όχι συγχώνευση του Τελωνείου» -

Τρίτη, 27 Οκτώβριος, 2020

Πρόεδρος ΔΕΥΑΠ ο Δραγανίδης -

Τρίτη, 27 Οκτώβριος, 2020

ΦΣΚ: Δωρεάν μάσκες σε Παιονία -

Τρίτη, 27 Οκτώβριος, 2020

Ανησυχία γιατρών για τις εκκλησίες -

Τρίτη, 27 Οκτώβριος, 2020

Καταγραφή θεμάτων της Παιονίας

Την έδρα του Δήμου Παιονίας, το Πολύκαστρο, επισκέφθηκε στις 18 Μαΐου αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για την Μακεδονία», αποτελούμενη από τον επικεφαλής, Χρήστο Παπαστεργίου, τον υπεύθυνο προγράμματος για την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς Τάκη Τερζίδη και τον συντονιστή Σταμάτη Παπουλίδη.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης ξεκίνησέ με επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας, όπου συναντήθηκαν με τον διευθυντή του Γιώργο Περπερίδη, στελέχη του Κέντρου Υγείας, καθώς και του σταθμού του ΕΚΑΒ, που εδρεύει εκεί. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Παιονίας Σάκης Τζούρτζος.

Επόμενος σταθμός ήταν το δημαρχείο, όπου υπήρξε αναλυτική συζήτηση με τον Δήμαρχο Κώστα Σιωνίδη και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστο Χατζημλάδη.

Η επίσκεψη έκλεισε με συναντήσεις με στελέχη και φίλους τηςπεριφερειακής παράταξης.

ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Πριν αναχωρήσει από το Πολύκαστρο, ο Χρήστος Παπαστεργίου δήλωσε: «Βρεθήκαμε για ακόμη μια φορά στο Κιλκίς και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα της Παιονίας, το Πολύκαστρο. Είχα την χαρά, να επισκεφθώ και πάλι ένα από τα καλύτερα Κέντρα Υγείας της χώρας. Οι άοκνες προσπάθειες του Διευθυντή Γιώργου Περπερίδη και των συνεργατών του δημιούργησαν ένα κόσμημα. Τελευταίο απόκτημα το σύγχρονο ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους και για έναν ακόμη λόγο. Την μηδαμινή νοσηρότητα από την πανδημία, ιδιαίτερα αν σκεφθεί κανείς και τον μεγάλο πληθυσμό ευπαθών ομάδων που υπάρχουν στον δήμο(πρόσφυγες/μετανάστες και Ρομά)».

Σημείωσε, μάλιστα ότι «η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Κ.Μ., δεν φρόντισαν για την δίκαιη κατανομή τους(προσφύγων/μεταναστών), σύμφωνα με τον κανόνα του 1%. Παρόλα αυτά η τοπική κοινωνία, αν και παλεύει μόνη της και στον τομέα της υγείας και των κοινωνικών δομών, είναι ανθεκτική».

«Η πολιτεία όμως, Κυβέρνηση και Περιφέρεια, δεν πρέπει να αδρανούν. Το πρόβλημα υποστελέχωσης των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της περιφερειακής ενότηταςΚιλκίς, θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο, στο τέλος του 2020, όπου συνταξιοδοτούνται δεκάδες στελέχη» τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ο κ. Παπαστεργίου ευχαρίστησε τον δήμαρχο Κώστα Σιωνίδη και τους συνεργάτες του, καθώς και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χρήστο Χατζημλάδη για την παραγωγική συζήτηση.

«Δυστυχώς και εδώ, στην Παιονία, οι διαπιστώσεις είναι απογοητευτικές. Ένα επικίνδυνο οδικό δίκτυο και μάλιστα «διεθνές», με επικίνδυνες γέφυρες και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ετοιμάζεται να υποδεχθεί, όχι έργα βελτίωσης, αλλά και άλλον ….σταθμό διοδίων.

Τα χρήματα από το επενδυτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κ.Μ. λιμνάζουν(απορρόφηση, τοπικά, κάτω από 10%) και η προετοιμασία για το επόμενο ΕΣΠΑ είναι ανύπαρκτη.

Ο πρωτογενής τομέας είναι αφημένος στην μοίρα του και οι επαγγελματίες, εν όψει και της οικονομικής κρίσης, σε απόγνωση. Οι δυνατότητες της περιοχής όμως είναι μεγάλες.

Οι τοπικές προσπάθειες, όπως το πρόγραμμα για την τουριστική αξιοποίηση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου και μοναδικών υποδομών, π.χ. το βαρέος τύπου «στρατιωτικό» αεροδρόμιο, που γίνεται υπό την ευθύνη του δήμου, πρέπει να τύχουν ουσιαστικής συνδρομής» σημείωσε με έμφαση ο κ. Παπαστεργίου.

«Η περιφερειακή μας παράταξη, δεσμεύεται να θέσει τα ζητήματα της Παιονίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και θα πιέσει για την επίλυσή τους, με συγκεκριμένες προτάσεις. Θα είμαστε, άλλωστε, διαρκώς παρόντες, όπως συζητήσαμε και με τα στελέχη των Πράξεων για την Μακεδονία» κατέληξε ο κ. Παπαστεργίου.

Δελτίο τύπου από την παράταξη

Σχολιάστε