My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο Κιλκίς

*Από την πρόεδρο της ΕΝΙΚ, Δ. Ζωτάκη.

Η πρόεδρος Ε.Ν.Ι.Κ. και διευθύντρια Ακτινοδιαγνωστικής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, Διαλεκτή Ζωτάκη, προέβη στην εξής αναφορά – καταγγελία προς τον Ιατρικό Σύλλογο Κιλκίς:

Είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας αναφέρω ότι οι συνάδελφοι ιατροί: α) κ. Ανέστης Καρανικόλας, Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Κιλκίς και εκτελών χρέη Διοικητή αυτού, και β) κ. Δημήτριος Σκορδάς, Διευθυντής Ακτινοδιαγνωστικής και προσωρινός προϊστάμενος του ακτινολογικού τμήματος του ίδιου Νοσοκομείου, έχουν επιδοθεί σε πρωτοφανείς αντισυναδελφικές και αντιδεοντολογικές ενέργειες εναντίον μου.

Ειδικότερα, ο κ. Καρανικόλας, εκτελώντας χρέη Διοικητή στο Νοσοκομείο, έσπευσε (με τα υπ’ αριθ. πρωτ. Β/3/6363/05.09.2012 και Γ/5/6463/07.09.2012 έγγραφα που υπογράφει) να προβεί σε εκτέλεση της απόφασης του Δ.Σ. του Νοσοκομείου (πρακτικό υπ’ αριθ. 8/18.05.2012) για περικοπή αποδοχών μου λόγω συμμετοχής μου σε επίσχεση εργασίας εξαιτίας μη καταβολής δεδουλευμένων και τούτο παρά το γεγονός ότι είχα ήδη από τις 12.07.2012 υποβάλει εμπρόθεσμη και νομότυπη ένσταση κατά της ανωτέρω απόφασης του Δ.Σ. ενώπιον του αρμόδιου Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της 4ης ΔΥΠΕ (αριθ. πρωτ. εισερχομένου: 251/12.07.2012).
 
Εξάλλου, ο κ. Σκορδάς, όπως προκύπτει από την υπ’ αριθ. πρωτ. 15236/01.10.2012 κλήση μου σε απολογία από το Διοικητή της 4ης ΔΥΠΕ και τα μνημονευόμενα σε αυτήν έγγραφα που περιλαμβάνονται στο σχετικό πειθαρχικό φάκελο, με τα από 20.07.2012, 31.07.2012, 06.08.2012, 07.08.2012, 08.08.2012, 22.08.2012 ενημερωτικά έγγραφά του προς τη Διοίκηση του ανωτέρω Νοσοκομείου, με ανέφερε για αδικαιολόγητη απουσία από την εργασία μου σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, δίχως να κάνει καμία μνεία στο ότι τελούσα σε νόμιμη επίσχεση εργασίας, ενώ το γνώριζε.
 
Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.
 
Κιλκίς, 28 Νοεμβρίου 2012
Με τιμή,
Διαλεκτή Ζωτάκη”
 
Πηγή: ΕΝΙΚ – diakyvernisi.blogspot.gr
Σχόλια
One Response to “Καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο Κιλκίς”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Το λειτούργημα-επάγγελμα του γιατρού καθίσταται υπεράνω όλων επειδή άπτεται της προστασίας του υπέρτατου αγαθού του ανθρώπου που είναι η υγεία. Το γεγονός αυτό προσδίδει ένα ανώτερο κύρος στον επιστημονικό κλάδο των γιατρών μέσα στην κοινωνία, η οποία προσδοκά απο αυτούς μια συμπεριφορά εξ’ ίσου ανώτερη. Δυστυχώς όμως ορισμένα γεγονότα αποδεικνύουν οτι και ο κλάδος αυτός μαστίζεται και απο ενδογενή προβλήματα που τον εκθέτουν στα μάτια του κόσμου. Θα μου πείτε οτι κι’ αυτοί “άνθρωποι είναι”, κι’ επομένως έχουν αδυναμίες. Θα συμφωνήσω, βάζοντας ωστόσο μία “κόκκινη” γραμμή και αυτή δεν είναι άλλη απο την έκπτωση των ιατρικών υπηρεσιών σ’ ένα δημόσιο νοσοκομείο λόγω συντεχνιακών απαιτήσεων-διεκδικήσεων ή την παροχή ιατρικής θεραπείας έναντι αμοιβής(φακκελάκι). Με αφορμή την παραπάνω ενδο’ι’ατρική κόντρα που εξυφαίνεται στο Νοσοκομείο μας, έχω να επισημάνω τα εξής. Αυτό το Δημόσιο θεραπευτικό ίδρυμα που χτίστηκε απο τους ίδιους τους κατοίκους του Κιλκίς με δωρεάν εργασία νομίζω κατα την δεκαετία του ’30, είχε φτάσει σε αξιοζήλευτα επίπεδα παροχής ιατρικών υπηρεσιών και ιδιαίτερα στον τομέα της ορθοπεδικής, κάνοντάς το ξακουστό σε όλη την Ελλάδα και όπου βρήκαν γιατρειά πολλοί συνάνθρωποί μας απο διάφορα μέρη της χώρας. Πολλοί γιατροί που θήτευσαν σ’αυτό το νοσοκομείο έμειναν στην ιστορία για την υψηλή ιατρική κατάτρησή τους και ο κόσμος του Κιλκίς ήτανε περήφανος κατα την περίοδο της ακμής που γνώρισε, επωφελούμενος φυσικά και ο ίδιος απο αυτήν. Ομως εδώ και μερικά χρόνια τα σημάδια της παρακμής του νοσοκομείου είναι περισσότερο απο αισθητά και το γνωρίζουν άπαντες. Μοιάζει περισσότερο με διακομιστικό παρά για ένα θεραπευτικό κέντρο, με αποτέλεσμα κανείς απο τους κατοίκους της περιοχής αυτής να μην αισθάνεται πιά ασφαλής και περήφανος. Ανάμεσα στα προβλήματα που το ίδιο το δημόσιο σύστημα υγείας δημιούργησε μετά απο μία συνεχή και πολυετή κακοδιαχείρηση των νοσοκομείων κυρίως με ευθύνες των εκάστοτε υπουργών υγείας, και της κομματοκρατίας, το κυριώτερο απο αυτά είναι το γεγονός οτι τελικά διαμόρφωσε μια δημοσιο’υ’παλληλική νοοτροπία και στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Το αποτέλεσμα; Εργασιακή σύγκρουση των θεραπόντων γιατρών σε σχέση με την διοίκηση, με το υπουργείο, αλλά και μεταξύ τους, που τους αποσπούν απο το κύριο αντικείμενό τους μέχρις αδιαφορίας και η υγεία των ασθενών να κρέμεται απο μία κλωστή. Οι γιατροί του νοσοκομείου Κιλκίς έχουν δύο επιλογές απέναντι στην κοινωνία: ή να διεκδικούν πράγματα για την βελτίωση του συστήματος υγείας χωρίς καμμία έκπτωση ως προς στις υποχρεώσεις τους να παρέχουν το μέγιστο των ιατρικών τους ικανοτήτων στους ασθενείς ή απλά να παραιτηθούν. Μόνον έτσι θα διασώσουν το κύρος τους, τόσο ως επιστήμονες, όσο και ως άνθρωποι.

Σχολιάστε