My Twitter Feed

5 Δεκεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αποφάσισε να κοινωνήσει ασθενείς -

Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Στη πρώτη εξάδα της θνησιμότητας! -

Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

“Να σηκώσουμε τον πράσινο ήλιο” -

Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Μορρυλίων Πόλις: Η ταινία -

Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Ρεκόρ 7ημέρου στα κρούσματα! -

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Κλειστό τμήμα της 21ης Ιουνίου -

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Οι επαφές Λυκουρέτζου σε Ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Βαρθολομαίος: Επίσκεψη στη ΠΕΚ -

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Καταγγελία με αφορμή τη ΔΕΗ

Τρεις επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, οι Π. Τονικίδης, Δ. Αγαθόπουλος και Γ. Φαχουρίδης, καθώς  και πέντε δημοτικοί σύμβουλοι Κιλκίς της αντιπολίτευσης, καταγγέλλουν ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Π. Θωμαΐδης αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία ψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Η κοινή ανακοίνωση των ανωτέρω έχει ως εξής:

«Για πολλοστή φορά ο Πρόεδρος του Δ.Σ Κιλκίς κ. Θωμαϊδης Παύλος, βρέθηκε κατώτερος των περιστάσεων, όταν αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία, επικαλούμενος τον κανονισμό, ψήφισμα που κατέθεσαν τρεις επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και πέντε Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και αφορούσε την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της ΔΕΗ.

Οι παρακάτω υπογράφοντες θεωρούμε ότι ο θεσμικός ρόλος του Προέδρου του Δ.Σ υπερβαίνει κατά πολύ αντιλήψεις και νοοτροπίες που εξυπηρετούν στενά παραταξιακά ή κομματικά κριτήρια.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ πρέπει να είναι ο θεματοφύλακας της ελεύθερης έκφρασης των μελών του δημοτικού συμβουλίου πέρα από σκοπιμότητες και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Πέρα από την επίκληση των κανονισμών, ο Πρόεδρος είναι αυτός που ανάλογα με την σοβαρότητα ή την επικαιρότητα ενός θέματος, θα κρίνει τελικά εάν αυτό τίθεται προς συζήτηση, δίνοντας την δυνατότητα να ακουστούν όλες οι φωνές και να συζητηθούν θέματα για τα οποία οι απόψεις του ενδεχομένως να μην ταυτίζονται.

Ως θεσμός η Τοπική Αυτοδιοίκηση, που ασκεί πρωτοβάθμια εκτελεστική εξουσία, πρέπει να δίνει την δυνατότητα έκφρασης στο σύνολο των εκλεγμένων μελών της, επί ίσοις όροις, όπως προβλέπει και ο κώδικας δεοντολογίας για την Τ.Α. Εγγυητής δε αυτής της δεοντολογίας πρέπει να είναι ο εκάστοτε Πρόεδρος του Δ.Σ.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο Πρόεδρος του Δ.Σ, σε πολλές περιπτώσεις λειτούργησε αντιδεοντολογικά, μη επιτρέποντας να συζητηθούν θέματα που δεν ήταν της αρεσκείας του ή της Διοίκησης, άλλες φορές διακόπτοντας τους ομιλητές σε φλέγοντα θέματα, ή αφαιρώντας τον λόγο από επικεφαλής παρατάξεων, 

Συμπεριφορές τις οποίες καταδικάζουμε και δεν θα ανεχθούμε και στο μέλλον.
Κρίνουμε ότι το θέμα της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου της ΔΕΗ είναι από τα πιο σοβαρά θέματα που αφορούν και απασχολούν τον Έλληνα πολίτη, διότι έχει να κάνει με την οικονομική δυνατότητά του να αποκτήσει το ηλεκτρικό ρεύμα της καθημερινότητάς του, κάτι για το οποίο σε αυτούς του χαλεπούς καιρούς δεν την έχει. Με την συμπεριφορά του αυτή δεν έδωσε την δυνατότητα να εκφραστούν οι δημοτικοί σύμβουλοι για το επίμαχο αυτό θέμα. Προσπάθησε δε να ερμηνεύσει την σιωπή όλων, ότι συμφωνούν και με την πώληση της ΔΕΗ.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να τοποθετούνται ανοιχτά και ξεκάθαρα απέναντι στους πολίτες για τα μικρά και μεγάλα θέματα που τους απασχολούν.

Παραθέτουμε το σχετικό ψήφισμα το οποίο αρνήθηκε η πλειοψηφία του Δ.Σ, μετά από πρόταση του Προέδρου να συζητηθεί:

Προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ Κιλκίς

13-10-21

ΨΗΦΙΣΜΑ

Επειδή η ΔΕΗ είναι εθνική υπόθεση και η ηλεκτρική ενέργεια βασικό κοινωνικό αγαθό η απόφαση της κυβέρνησης να εκχωρήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΔΕΗ Α.Ε. στους ιδιώτες θα οδηγήσει σε τεράστια αύξηση των τιμολογίων – γεγονός που θα στερήσει τη δυνατότητα της χρήσης του αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας από εκατομμύρια συνανθρώπους μας πανελλαδικά.

Είναι χρέος όλων μας (μαζί και με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και τους υπολοίπους κοινωνικούς φορείς) να υψώσουμε ένα τοίχο προστασίας γύρω από την τελευταία μεγάλη δημόσια επιχείρηση της χώρας μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς δηλώνει την αντίθεσή του σε μία τέτοια εξέλιξη διότι:

I. Η απόφαση της κυβέρνησης για την εκχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου στους ιδιώτες είναι ένα ακόμα βήμα σε όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα για το οριστικό και εξολοκλήρου πέρασμα και αυτής της επιχείρησης στα χέρια των ιδιωτών.

II. Με αυτή την απόφαση της κυβέρνησης το ελληνικό δημόσιο παραδίδει – χάνει ένα βασικό εργαλείο άσκησης κοινωνικής και αναπτυξιακής πολιτικής.

III. Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε τεράστιες αυξήσεις της τιμής του ρεύματος γιατί απλούστατα αυτό που θα ενδιαφέρει τους πλειοψηφούντες πλέον μετόχους είναι το κέρδος και μόνο το κέρδος.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΛΕΝΑ

ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΖΩΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΠΑΖΑΡΤΣΙΚΛΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

ΣΕΙΤΑΝΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΗΣ

ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΦΑΧΟΥΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σχολιάστε