My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Οι εργαζόμενοι για Γναθοχειρουργική

nosokomeio-kilkis-540x370Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς καταδικάζει την στάση των τριών μελών του Δ.Σ. που ψήφισαν υπέρ της κατάργησης της θέσης της γναθοχειρουργικής ειδικότητας, “απόφαση που οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση του Νοσοκομείου”  και ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης.

“Δεν μπορούμε να μπούμε  στη λογική της πολιτικής αντιπαράθεσης και των εσωκομματικών διαφορών”, τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή του το Σωματείο, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική του Υπουργείου Υγείας αλλά και αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης οδήγησαν στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των φορέων της πόλης για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να προχωρήσει στην κατάργηση  της θέση του γναθοχειρουργού στο Νοσοκομείο μας.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Γεν. Νοσοκομείο Κιλκίς εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας, διαφωνούμε και καταδικάζουμε απερίφραστα την στάση των 3 μελών του Δ.Σ. ( οι 2 διορισμένοι: Σάββας Τσολάκης, Γιώργος Σιάκας και το 3 μέλος εκλεγμένος εκπρόσωπος του ιατρικού προσωπικού: Γιώργος Καρακώστας) που ψήφισαν υπέρ της κατάργησης της θέσης της γναθοχειρουργικής ειδικότητας απόφαση που οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας  και απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης.

Αισθανόμαστε όμως μεγάλη ικανοποίηση άλλα και δικαίωση πού όλοι αναγνωρίζουν και αποδέχονται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι το Νοσοκομείο μας οδηγείται σε υποβάθμιση.  Προβλήματα που αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο και γενικότερα όλες οι δομές Υγείας του νομού μας, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε με κινητοποιήσεις, με ενημέρωση των πολιτών του νομού μας αλλά και των φορέων. Πολλές φορές αισθανθήκαμε μόνοι στον αγώνα μας για την διατήρηση των δομών Υγείας του Νομού σε ικανοποιητικά επίπεδα, για να διασφαλίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας αλλά  και την  ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία, ανεξάρτητα από την εργασία τους, την ασφάλιση και την οικονομική τους θέση.

Δυστυχώς διαπιστώνουμε μετά λύπης ότι όλοι κοιτούν το δέντρο και χάνουν το δάσος. Δεν μπορούμε να μπούμε  στη λογική της πολιτικής αντιπαράθεσης και των εσωκομματικών διαφορών. Είναι γεγονός ότι πολιτική του Υπουργείου Υγείας οδήγησε έμμεσα ( θεωρούμε ότι η υποβάθμιση είναι άμεση ) με την συνεχή υποχρηματοδότηση αλλά και με τις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης ( κατάργηση της Ουρολογικής κλινικής, συγχώνευση των Ορθοπεδικών κλινικών, μείωση των κλινών, συνεχή υποχρηματοδότηση, ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού ) στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας.   

Θα πρέπει να γνωρίζεται πως οποιαδήποτε αφαίρεση οργανικής θέσης από τον οργανισμό καθώς και κατάργηση νοσηλευτικού τμήματος οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε υποβάθμιση και ερημοποίηση του Νοσοκομείου μας διότι για την εύρυθμη λειτουργία του είναι απαραίτητο το ανθρώπινο δυναμικό κάτι που έχουμε επισημάνει αρκετές φορές για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουμε με αποτέλεσμα την προβληματική κάλυψη των απαραίτητων εφημεριών.

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι επιδίωξή μας, είναι η πρόβλεψη και παραμονή όλων των τμημάτων και  υπηρεσιών που διαθέτει το Νοσοκομείο μας, ότι είμαστε αντίθετοι στην αφαίρεση από τον οργανισμό οποιουδήποτε τμήματος και οργανικής θέσης, πρόθεση μας είναι  πλήρη ανάπτυξη του Νοσοκομείο μας με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση της παροχή φροντίδας και υπηρεσιών στους πολίτες με ταυτόχρονη ενίσχυση όλων των δομών υγείας του νομού μας.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε σας καλούμε να συνταχτείτε δίπλα μας και από κοινού να διεκδικήσουμε την προάσπιση των δομών Υγείας του νομού μας την πλήρη ανάπτυξη με συνέπεια την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς όλους τους πολίτες

Η ΥΓΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ.”

 

 

Σχολιάστε