My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Καταγγελία για συνδικαλιστές

“Οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στο Κιλκίς βάζουν εμπόδιο στην οργάνωση του αγώνα των εργαζόμενων του νομού”.

Αυτό καταγγέλλουν με κοινή δήλωσή τους οι εκλεγμένοι σε ΔΣ σωματείων και συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Ταυτόχρονα καλούν σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, στις 10:30 το πρωί, στην Πλατεία Ειρήνης, για το ασφαλιστικό.

Η δήλωση:

Εδώ και εβδομάδες δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, όπως και πολλά Σωματεία, οργανώνουν την απεργιακή μάχη ενάντια στο νόμο λαιμητόμο των Κατρούγκαλου (ΣΥΡΙΖΑ) – Βρούτση (ΝΔ).

Συνδικαλιστές και εκλεγμένοι σε ΔΣ που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στο Κιλκίς, έχουν επισκεφτεί δεκάδες εργασιακούς χώρους του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, έχουν πραγματοποιήσει συζητήσεις και συσκέψεις, με σκοπό να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Με το νέο νομοσχέδιο η Ασφάλιση χάνει τον κοινωνικό της χαρακτήρα. Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τις συντάξεις, αλλά συνολικά την Υγεία, την Πρόνοια, την προστασία στη δουλειά, τις κοινωνικές παροχές, τα φάρμακα, τα δικαιώματα των ΑμΕΑ.

Την ίδια ώρα, και ενώ έχουν μείνει μόλις 4 ημέρες πριν την Απεργία, το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, το Νομαρχιακό Τμήμα Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ, η πλειοψηφία των εκλεγμένων συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, της ΠΑΣΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων δήθεν ανεξάρτητων, δεν έχουν κουνήσει «ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι» για την επιτυχία της Απεργίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι:

  • Το ΝΤ Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ ακόμα δεν έχει συνεδριάσει για να πάρει απόφαση για την Απεργία.
  • Το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, μόλις προχθες έβγαλε μία απαράδεκτη ανακοίνωση «για τα μάτια του κόσμου», με την οποία λίγο – πολύ λέει ότι το νέο νομοσχέδιο έχει και «ελαφρές βελτιώσεις σε κάποια σημεία».
  • Μια σειρά Σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είτε δεν έχουν συνεδριάσει είτε πέρασαν στα ψιλά το ζήτημα του Ασφαλιστικού.

Είναι ενδεικτικό μάλιστα ότι στις συνεδριάσεις των ΔΣ των Σωματείων ακούσαμε τα γνωστά από τις παραπάνω πλειοψηφίες: «ας κάνει όποιος θέλει απεργία, δεν θα του πούμε εμείς τι να κάνει», «το ασφαλιστικό αφορά μόνο τις συντάξεις και όχι όλους τους εργαζόμενους», «έτσι κι αλλιώς δεν θα απεργήσει κανείς» και άλλα παρόμοια που καλλιεργούν τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια, την υποταγή στους σχεδιασμούς κυβέρνησης – εργοδοσίας.

Αυτή είναι η κατάντια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στο Κιλκίς. Όχι μόνο ανέχονται τόσα χρόνια τους αντεργατικούς και αντιλαϊκούς σχεδιασμούς των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, αλλά με τη στάση τους βάζουν πλάτη και από πάνω για να υλοποιήσουν τους σχεδιασμούς τους χωρίς κανένα εμπόδιο.

Είναι οι ίδιοι που έχουν να πατήσουν χρόνια το πόδι τους στους εργασιακούς χώρους, να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα των εργατών και υπαλλήλων. Είναι οι ίδιοι που κάνουν πως δεν γνωρίζουν ότι έχει αυξηθεί η εντατικοποίηση της εργασίας, ότι οι ευέλικτες εργασιακές σχέσεις και οι ολιγόμηνες συμβάσεις καθιερώνονται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ότι οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι, ότι δεν υπάρχουν μέτρα ατομικής υγιεινής κι ασφάλειας, ότι οι υπερωρίες και τα κομμένα διαλείμματα δίνουν και παίρνουν, ότι τα εργατικά ατυχήματα είναι από τα περισσότερα πανελλαδικά και άλλα πολλά που δυσχεραίνουν τη ζωή των εργαζόμενων.

Όσο και αν δεν θέλουν να κινείται φύλλο στο Κιλκίς, θα τους χαλάσουμε τα σχέδια. Η Απεργία της 18ης Φλεβάρη θα είναι η αρχή, για να μπουν οι βάσεις για την αλλαγή συσχετισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα στο νομό, για τη συνολική ανασύνταξή του.

Οι εργάτες και οι υπάλληλοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα χρειάζεται να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να κλείσουν τα αυτιά σε κυβέρνηση, εργοδότες και στα συνδικαλιστικά τους παπαγαλάκια, να βγουν στο προσκήνιο με σημαία τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες, διεκδικώντας:

  • Το Νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα!
  • Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια Υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.
  • Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
  • Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
  • Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
  • Πλήρης Κρατική Εγγύηση όλων των Συντάξεων.

Δεν δικαιούμαστε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στο νέο έγκλημα που έρχεται στην Κοινωνική Ασφάλιση! Απαντούμε με τη μαζική συμμετοχή μας στην  Απεργία την Τρίτη 18 Φλεβάρη και στην Απεργιακή Συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην Πλατεία Ειρήνης.

Βγαίνουμε μπροστά αποφασιστικά για να μείνουν τα σχέδιά τους στα χαρτιά, να στρώσουμε το έδαφος για να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας!

Συνδικαλιστές και Εκλεγμένοι σε ΔΣ από ΝΤ ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας, ΣΕΠΕ Κιλκίς, ΣΕΠΕ Παιονίας, ΕΛΜΕ Κιλκίς.

Σχολιάστε