My Twitter Feed

13 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παιονία: 2η φάση αδελφοποίησης -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΑΟΚ: Σπουδαίο “διπλό” στο Αιγίνιο -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Συναντήσεις Δένδια στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Η επίσκεψη Φ. Σαχινίδη στο νομό -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Παππάς: Όχι χρεωκοπία της Υγείας -

Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

“Μοντέλο για τη χώρα το Σταραμάκι” -

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Δένδια για ευρωεκλογές -

Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα ομιλιών -

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Καταγγελία για στατική επάρκεια

Σε μια σοβαρή καταγγελία για τη στατική επάρκεια του κτιρίου των διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Κιλκίς, προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς.

Η καταγγελία, την οποία υπογράφει η πλειοψηφία του ΔΣ, ενώ διαφωνούν τα τρία μέλη της παράταξης που πρόσκειται στη ΝΔ, κοινοποιήθηκε μέσω επιστολής του Σωματείου προς τον υπουργό Υγείας Μ. Χρυσοχοΐδη, η οποία έχει ως εξής:

“Κύριε Υπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, στην έκτακτη συνεδρίασή του με αριθμό πρωτ.:19, την Τετάρτη 04-10-2023 αποφάσισε κατά πλειοψηφία διά της παρούσης, να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα του Νοσοκομείου Κιλκίς, τα οποία παρά τους κινδύνους που εγκυμονούν δυστυχώς δεν έτυχαν της δέουσας προσοχής από τις εκάστοτε διοικήσεις.

Σας ενημερώνουμε ότι, παρότι υπάρχει μελέτη στατικής επάρκειας του κτιρίου των Διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου από την 04/11/2016 από την οποία συμπεραίνεται ότι το κτήριο εγκυμονεί κινδύνους και προτείνονται άμεσα μέτρα αποκατάστασης του προβλήματος, δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση. Σύμφωνα με την μελέτη στατικής επάρκειας του κτηρίου των Διοικητικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας που διενήργησε ιδιώτης Πολίτικος Μηχανικός (αριθμ. συμβ. 98/04-11-2016) προέκυψε μεταξύ άλλων ότι: (….οι βλάβες στο δάπεδο και στις τοιχοπληρώσεις του ισογείου οφείλονται στην υποχώρηση της εσωτερικής επίχωσης επί της οποίας ήταν απλά εδραζόμενο, μη δυνάμενου να φέρει τα φορτία λειτουργείας του και αυτά των τοιχοπληρώσεων μετά την δημιουργία κενού λόγω καθίζησης των επιχώσεων…..). Στην παρούσα μελέτη προτείνεται μια σειρά επεμβάσεων προκειμένου να γίνουν όλες οι εργασίες αποκατάστασης – επισκευών και ενισχύσεων όπως: Καθαίρεση των ρηγματωμένων τοιχοποιιών, καθαίρεση του δαπέδου στα σημεία που υποδεικνύονται, απομάκρυνση της εσωτερικής επίχωσης, κατασκευή νέας συνδετήριας δοκού, τοποθέτηση του οπλισμού πλακών και βλήστρώσεις οπλισμού στα υφιστάμενα δάπεδα, έγχυση σκυροδέματος πάχους 18 εκ. για την κατασκευή νέου δαπέδου στα σημεία που αυτό καθαιρέθηκε, κατασκευή νέου οργανισμού πλήρωσης στα σημεία των τοιχοπληρώσεων που καθαιρέθηκαν.

Σας γνωρίζουμε ότι το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο Γ. Νοσοκομείο Κιλκίς με έγγραφά του, από το 2018 μέχρι σήμερα, εξέφρασε και εκφράζει την αγωνία και τις ανησυχίες των εργαζομένων προς τη Διοίκηση αλλά και σε άλλους φορείς για την σοβαρή κατάσταση των κτιριακών υποδομών, όμως δεν έχει γίνει καμία εμφανή παρέμβαση για την αποκατάσταση της στατικότητας του κτηρίου.

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με το έγγραφο της υπηρεσίας Δόμησης του δήμου Κιλκίς με το από 31-10-2018 το οποίο κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κιλκίς όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι απαιτούνται άμεσες ενέργειες αντιμετώπισης των σχετικών προβλημάτων…, την υψηλή σεισμικότητα της περιοχής σύμφωνα με δηλώσεις σεισμολόγων και τις επιθεωρήσεις και παρατηρήσεις από το βιβλίο υποδείξεων του τεχνικού ασφάλειας του νοσοκομείου για τα έτη, 2018 – 2019, σας αναφέρουμε ότι απαιτείται άμεσα έλεγχος της στατικής επάρκειας όλων των κτιρίων του Νοσοκομείου.

Σας αναφέρουμε ότι λόγω της παλαιότητας και της διάβρωσης των κτιρίων, παρατηρείται πτώση σοβάδων στα μπαλκόνια της Α΄ πτέρυγας (κατασκευής 1935), καθώς και σε θαλάμους ασθενών περιοδικά, ενώ ίδια φαινόμενα, μικρότερης κλίμακας παρατηρούνται και στην Β΄ πτέρυγα (κατασκευής 1952).

Με αφορμή τα παραπάνω σας παρακαλούμε όπως διατάξετε άμεσα την εκκένωση του κτιρίου των Διοικητικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Κιλκίς όπου εργάζονται καθημερινά 19 συνάδελφοι και διατάξετε να διενεργηθεί άμεσα έλεγχος στο προαναφερόμενο κτίριο λόγω καταγγελίας εσωτερικών θορύβων.

Σημειωτέων 4 γραφεία του κτιρίου έκλεισαν και μεταφέρθηκαν στην Α΄ Πτέρυγα του Νοσοκομείου μας.

Με αφορμή τα ανωτέρω, σας ενημερώνουμε ότι ως Εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε αγόγγυστα να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον ευαίσθητο αυτό χώρο για την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργεία του Νοσοκομείου μας, όμως απαιτούμε, η Διοίκηση να σέβεται τις προσπάθειες και τους κόπους των Εργαζομένων.

Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο και την ιδιότητά σας, παρακαλούμε όπως επιληφθείτε άμεσα.

Σχολιάστε