My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Καταγγελία για ποντίκι στο ΓΝΚ

Για εμφάνιση ποντικών σε θάλαμο ασθενών στο Νοσοκομείο Κιλκίς κάνει λόγο η καταγγελία του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή τα ξημερώματα, σε τμήμα της Α΄ πτέρυγας, ενώ οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλο τμήμα για φιλοξενία.

Το σωματείο εργαζομένων επισημαίνει ότι η σύμβαση με την εταιρεία απολύμανσης και εξολόθρευσης έληξε πριν ένα μήνα, ωστόσο, παρά τον έλεγχο που πραγματοποίησε το Υγειονομικό Κιλκίς και την έκθεση αυτοψίας που εξέδωσε σε παρόμοιο περιστατικό, δεν πάρθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα.

Στο έγγραφο των Εποπτών αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι στις 20 Σεπτεμβρίου του 2017 διενήργησαν αυτοψία μετά από καταγγελία για ποντίκια στο νοσοκομείο, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι:

Στο χώρο της κλινικής υπήρχαν σημεία εισόδου τρωκτικών, όπως ανοιχτή πόρτα εισόδου, παράθυρα, και μπαλκονόπορτες τους θαλάμους των ασθενών, χωρίς σήτες. Στην αποθήκη υγειονομικού υλικού που εντοπίστηκε το τρωκτικό, μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου υπήρχε κενό. Υπήρχαν και κατά μήκος που διαδρόμου εσωτερικοί κάδοι απορριμμάτων χωρίς καπάκια. Στο αύλειο χώρο του Νοσοκομείου Βρέθηκαν αγωγοί αποχέτευσης που δεν ήταν στεγανά καλυμμένοι. Υπήρχε έντονη βλάστηση και ξερά κλαδιά σε διάφορα σημεία, τα οποία είναι πόλος έλξης τρωκτικών. Κάδοι απορριμάτων βρέθηκαν γεμάτοι και ανοιχτοί. Περιμετρικά της κλινικής της πέρυγας και του τμήματος διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν αρκετοί δολωματικοί σταθμοί τρωκτικών.

Επιπλέον το σωματείο κάνει λόγο για πτώσεις σοβάδων και επικαλείται μελέτη στατικής επάρκειας του κτιρίου των Διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου σύμφωνα με την οποία το κτίριο εγκυμονεί κινδύνους.
Αναφέρει, ωστόσο, ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση και γνωστοποιεί ότι το νοσοκομείο δεν διαθέτει πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας, οι ανελκυστήρες ατόμων δεν διαθέτουν πιστοποίηση, στην ηλεκτρική εγκατάσταση μεγάλα τμήματα δεν καλύπτονται από αντι-ηλεκτροπληξιακούς διακόπτες και δεν υπάρχει ιατρός εργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου

Την Κυριακή 08/09/2019 και ώρα 05:00 π.μ. εντοπίστηκαν ποντίκια σε θάλαμο ασθενών στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Το περιστατικό συνέβη σε τμήμα της Α΄ πτέρυγας (κατασκευής 1937). Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλο τμήμα για φιλοξενία. Η σύμβαση με την εταιρεία απολύμανσης και εξολόθρευσης έληξε πριν ένα μήνα στις 09/08/2019. Δυστυχώς παρά τον έλεγχο που πραγματοποίησε το υγειονομικό Κιλκίς την 20/09/2017 και την έκθεση αυτοψίας που εξέδωσε σε παρόμοιο περιστατικό δεν πάρθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα και ιδού τα αποτελέσματα.

Στην ίδια πτέρυγα την 16/06/2019 κατέρρευσε σοβάς οροφής, την 26/01/2019 κατέρρευσε πλάκα ψευδοροφής δίπλα σε νοσηλευόμενο ασθενή και την 05/10/2018 ασκούμενη Βοηθός Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά από πτώση σοβάδων. Εκτός από τους θαλάμους του 1ου ορόφου, παρατηρήθηκε πτώση σοβάδων και στα μπαλκόνια του ισογείου. Ίδια φαινόμενα, μικρότερης κλίμακας παρατηρούνται και στην Β΄ πτέρυγα.

Παρότι υπάρχει μελέτη στατικής επάρκειας του κτηρίου των Διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου από την 04/11/2016 από την οποία συμπεραίνεται ότι το κτίριο εγκυμονεί κινδύνους και προτείνονται άμεσα μέτρα αποκατάστασης του προβλήματος, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση.

Επιπλέον το Νοσοκομείο Κιλκίς για το σύνολο των κτιριακών του εγκαταστάσεων ΔΕΝ διαθέτει πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας το οποίο έχει λήξει πριν χρόνια.

Οι ανελκυστήρες ατόμων δεν διαθέτουν πιστοποίηση, στην ηλεκτρική εγκατάσταση, μεγάλα τμήματα δεν καλύπτονται από αντι-ηλεκτροπληξιακούς διακόπτες και δεν υπάρχει Ιατρός εργασίας.

Λόγω παλαιότητας των κτηρίων επιβάλλεται άμεσα έλεγχος στατικής επάρκειας όλων των κτηρίων.

Σχολιάστε