My Twitter Feed

22 Σεπτέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Έφυγε ο αγωνιστής Τόλ. Παπαγεωργίου -

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος, 2020

«Βόμβες» για Ανδρίτσο/Γεωργαντά! -

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος, 2020

Παρεμβάσεις στη σχολική στέγη -

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος, 2020

Ζητούν ΔΣ για τα σχολεία -

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος, 2020

16 προσλήψεις σε Εφορ. Αρχαιοτήτων -

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος, 2020

Επτά ολιγομελή χωρίς έγκριση -

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος, 2020

«Να εκκαθαριστεί η πρώην ΕΑΣ» -

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος, 2020

ΓΝΚ: Καταγγελίες ενόψει εκλογών! -

Κυριακή, 20 Σεπτέμβριος, 2020

Καταγγέλουν μεθόδευση απόλυσής τους

kentro-koinonokis-stirixis-kilkis-kks*12 εργαζόμενοι στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς.

Την αγωνία τους για το εργασιακό τους μέλλον στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς, εκφράζουν οι 12 εργαζόμενοι συμβασιούχοι στο πρόγραμμα «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων».

Με επιστολή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών και προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ενώ το πρόγραμμα αποφασίστηκε να συνεχιστεί μέχρι τουλάχιστον το τέλος του τρέχοντος έτους, μεθοδεύεται απόλυσή τους και πρόσληψη άλλων στη θέση τους.

Η επιστολή

Οι παρακάτω δώδεκα υπογραφόμενοι, εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων, που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελουμένων ατόμων» του Κέντρου Διημέρευσης της Αστικής Μη κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» (Ν.Π.Ι.Δ., στο εταιρικό κεφάλαιο του οποίου μετέχει κατά 98% η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς)

 λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι:

–            Έχουμε υπογράψει σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο του προγράμματος  «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων, που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελουμένων ατόμων» που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους και για την οποία υπάρχει δικαίωμα ανανέωσης ή παράτασης βάσει της παρ. 3 του άρθρ. 21 του Ν. 2190/1994.

–            Το γεγονός ότι στις 20 Δεκεμβρίου 2012, ο Υπουργός Εσωτερικών και ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσαν την βούληση να παραταθεί το πρόγραμμα μέχρι τέλος του 2013  με αξιοποίηση του υπάρχοντος έμπειρου προσωπικού. Γεγονός που αποδεικνύει ότι κανένας κυβερνητικός παράγοντας δεν αποφάσισε τη λήξη του προγράμματος.

–            Η παραπάνω βούληση έχει ξεκινήσει να υλοποιείται καθώς στις 4 Φεβρουαρίου 2013 η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων πόρων του Υπουργείου Εργασίας κ. Δαλαπόρτα δημοσίευσε την υπ’ αρίθμ. πρωτ. 3.4641/οικ.6.939 πρόσκληση (αρίθμ. 57) προς την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. για την υποβολή προτάσεων προς χρηματοδότηση σχετικά με «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελούμενων ατόμων». Γεγονός που ενισχύει την θέση μας ότι σε καμία περίπτωση δεν έληξε το πρόγραμμα.

–            Το γεγονός ότι η παραπάνω βούληση επιβεβαιώνεται και από δημοσίευμα της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στις 21 Φεβρουαρίου 2013.

–            Το γεγονός ότι από 1η Ιανουαρίου 2013 μέχρι και σήμερα συνεχίζουμε να προσφέρουμε ανελλιπώς τις υπηρεσίες μας προς την Εταιρεία

Επειδή

–            Ναι μεν έχει λήξει η σύμβαση εργασίας πλην όμως εκκρεμεί η ανανέωση της με νομοθετική ρύθμιση –  σύμφωνα και με  επίσημες πληροφορίες – καθώς δεν έχει λήξει το πρόγραμμα και βάσει της παρ. 3 του άρθρ. 21 του Ν. 2190/94.

–             Μπορούμε να παραμείνουμε στο ίδιο καθεστώς, όπως είμαστε από 1η Ιανουαρίου μέχρι την τελική νομοθετική ρύθμιση

Καταγγέλλουμε :

–            Τον διορισμένο εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς στη διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης  κ. Βουλγαράκη Δημήτριο καθώς έχει ζητήσει (εγγράφως με την υπ’ αρίθμ. πρωτ. 35/22-02-2013) εισήγηση του την επίδοση των αναγγελιών λήξης της σύμβασης καθώς και οποιονδήποτε άλλο έχει προβεί στην ίδια ενέργεια

–             Την ύπαρξη φημών ότι την επίδοση των αναγγελιών σύμβασης θα ακολουθήσουν νέες προσλήψεις προσωπικού που θα αντικαταστήσει τους υπάρχοντες εργαζόμενους κατά τη διάρκεια του Μαρτίου

 

Δηλώνουμε και γνωστοποιούμε ότι:

–            οποιαδήποτε ενέργεια κοινοποίησης της αναγγελίας λήξης των συμβάσεων μας στερείται νομιμότητας και είναι προδήλως παράνομη καθώς ενώ έχουμε το δικαίωμα της παράτασης, βάσει της παρ.3 του άρθρ. 21 του Ν. 2190/94 όπως ισχύει, επιθυμείτε να μας τις επιδώσετε χωρίς το πρόγραμμα να έχει λήξει. Για το λόγο αυτό δεν παραλαμβάνουμε τις αναγγελίες λήξης των συμβάσεων.

–            Θα κινηθούμε νομικά εναντίον όποιου προχωρήσει στην επίδοση των αναγγελιών  και την αντικατάσταση μας

Αιτούμαστε την παρέμβαση των:

–            Υπουργού Εσωτερικών

–            Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης

–            Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας

ώστε να σταματήσει κάθε είδους ψυχολογική πίεση εναντίον μας. Παρακαλούμε να εμποδίσετε οποιαδήποτε ενέργεια προς απόλυση μας και πρόσληψη νέου προσωπικού διότι είναι προδήλως παράνομη.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα

–            Κυριακού Γρηγόρης

–            Τσαγκάρη Καλλιόπη

–             Βλαχίδης Δημήτρης

–            Τουρλίδου Πολυξένη

–            Τριανταφυλλίδου Γεωργία

–            Ηλωνίδου Αικατερίνη

–            Μπουρλούκα Κωνσταντίνα

–            Καφανταρίδου Αναστασία

–            Λυτρίδης Φώτιος

–            Πατσάνη Κωνσταντίνα

–            Νούτσου Χριστίνα

–            Λαμπριανίδου Όλγα

Σχολιάστε