My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Κατά παράτασης για 8μηνίτες

Την πρόθεσή του να αντιταχθεί στη παράταση των συμβάσεων για έναν χρόνο των 53 “οκταμηνιτών” του Δήμου Κιλκίς, επανέλαβε ο δήμαρχος Κιλκίς, Δ. Σισμανίδης, στη πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

kathariotita-ergazomenos-aporrimmata-001Ο κ. Σισμανίδης κάνοντας λόγο για “μονιμοποιήσεις” καταλόγισε στη κυβέρνηση προσπάθεια δημιουργίας “κομματικού στρατού”, με αντισυνταγματικές ανανεώσεις συμβάσεων, καθώς και για πλήγμα στην αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι 700 ως 800 χιλιάδες που θα απαιτηθούν από τον δήμο για τη μισθοδοσία των “οκταμηνιτών” θα μπορούσαν να διατεθούν για την ανανέωση του στόλου των οχημάτων. Επανέλαβε επίσης ότι προκειμένου να εξασφαλιστεί το σχετικό κονδύλι μισθοδοσίας θα έπρεπε να επιβαρυνθούν οι δημότες με αύξηση των δημοτικών τελών.

Αυτή τη φορά, πάντως, σε αντίθεση με προηγούμενη αναφορά του σε άλλη συνεδρίαση του ΔΣ, ο κ. Σισμανίδης δεν έκανε λόγο για πιθανή παραίτησή του σε περίπτωση που ανανεωθούν οι συμβάσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά “δεν ξέρω τι θα κάνω αλλά θα αντιταχθώ”.

Από τη πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Π. Τονικίδης, ζήτησε από τον δήμαρχο να γίνει αναλυτική ενημέρωση για το θέμα. Όσο για τον Γ. Φαχουρίδη της Λαϊκής Συσπείρωσης, σημειώνοντας ότι “είναι σωστό να αποφασίζουν οι δήμοι μόνοι τους για τις προσλήψεις”, τόνισε ότι “έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι να θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται”.

Σχολιάστε