My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Κατάσχουν λογαριασμούς αγροτών

xrimata-louketoΕρώτηση Γεωργαντά – Σταμενίτη προς Στουρνάρα.

Τεράστιο είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον αγροτικό κόσμο με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για χρέη προς το δημόσιο, τονίζουν οι βουλευτές της ΝΔ, Γ. Γεωργαντάς (Κιλκίς) και Δ. Σταμενίτης (Πέλλας), επισημαίνοντας ότι έτσι “δεν μπορεί να μην υπάρχει μια ελάχιστη προστασία στις αγροτικές οικογένειες για την αντιμετώπιση των στοιχειωδών αναγκών τους αλλά και τη λειτουργία των αγροτικών επιχειρήσεων τους”.

Η σχετική ερώτηση των δυο βουλευτών κατατέθηκε στη Βουλή προχθές Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, προς τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα. Αναφερόμενοι μάλιστα στις αγροτικές επιδοτήσεις τονίζουν ότι:

-Oι αγροτικές επιδοτήσεις αποτελούν κινητήριο μοχλό για τον πρωτογενή παραγωγικό τομέα και δίνουν την δυνατότητα μέσω της παραγωγής να καλυφθούν οι όποιες οφειλές.

 -O νομοθέτης παρέχει μια ελάχιστη προστασία σε καταθέσεις που αφορούν μισθούς , συντάξεις ή ασφαλιστικές παροχές τις οποίες ως ένα όριο θεωρεί ακατάσχετες (άρθρο 982 του κώδικα πολιτικής δικονομίας).

– Πρέπει μέσα στα πλαίσια της αρχής του δικαίου και της ισονομίας η προστασία αυτή να επεκταθεί και στις αγροτικές  οικογένειες.

Τέλος, οι κ. Γεωργαντάς και Σταμενίτης  ζητούν από τον υπουργό να διευθετήσει άμεσα το θέμα «…ώστε να μην κατάσχονται από τους Τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών αγροτικές επιδοτήσεις έως 5.000€;»

Σχολιάστε