My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Κατάληψη του ΙΚΑ από εργαζόμενους λόγω απολύσεων

ika-kilkisΣε κατάληψη των καταστημάτων του ΙΚΑ στους νομούς Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πέλλας και Πιερίας, της Κ. Μακεδονίας, προχώρησαν σήμερα (Δευτέρα) το πρωί οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις των 500 περίπου συναδέλφων τους, που είχαν διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ. Η κατάληψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχαν κηρύξει για σήμερα. 

Ως γνωστόν, οι εργαζόμενοι που απολύονται ήταν επιτυχόντες διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την Αγροτική Τράπεζα, αλλά υποχρεώθηκαν να αποδεχτούν τον διορισμό τους στο ΙΚΑ, εδώ και δύο χρόνια. Ωστόσο, με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου θα απολυθούν, καθώς η νομοθετική ρύθμιση που προέβλεπε το διορισμό τους στο ΙΚΑ κρίθηκε αντισυνταγματική!

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο των εργαζομένων στο ΙΚΑ τονίζει μεταξύ άλλων:

“Οι απολύσεις των 450 υπαλλήλων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη, έρχονται ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης τους και αφού είχαν στελεχώσει με επιτυχία νευραλγικές υπηρεσίες (τμήματα απονομών/πληρωμών συντάξεων, ΚΕΠΑ, τμήματα εσόδων κλπ), σε έναν οργανισμό που πάσχει από σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού σε καίριες θέσεις».

Σχολιάστε