My Twitter Feed

16 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Καστελλόριζο: Η έναρξη του Φεστιβάλ

Μια λαμπρή τελετή έναρξης υπόσχεται να προσφέρει στους θεατές της η 6η έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου Πέρα Από Τα Σύνορα, όχι μόνο επειδή η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου αλλά και επειδή θα φέρει έντονα το άρωμα της 200ης επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Την αυλαία θα ανοίξει η ταινία του Πάνου Α. Θωμαΐδη «Σπέτσες ‘21, Στο Σταυροδρόμι της Ιστοριας» η οποία προσφέρει μια πρωτότυπη ανάγνωση της ιστορίας της ελληνικής επανάστασης, με πρωταγωνιστές τους απόγονους αγωνιστών του 1821, αλλά και απλούς κάτοικους του νησιού. Η ιστορία της Επανάστασης ξεδιπλώνεται με μοναδικό αφηγηματικό τρόπο μέσα από το πρίσμα της συλλογικής μνήμης των Σπετσών σε συνομιλία με την ιστορική μελέτη των γεγονότων, καταγράφοντας όλα αυτά που έχουν παραμείνει ζωντανά στις μνήμες, αλλά και στον τρόπο ζωής των σύγχρονων Σπετσιωτών.

Το μουσικό αφιέρωμα που θα ακολουθήσει με τίτλο ”Κι έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα παντοτινό τον Ήλιο τον Ηλιάτορα” (Οδυσσέας Ελύτης) θα έχει πρωταγωνιστές τη σπουδαία ερμηνεύτρια Μόρφω Τσαιρέλη, γεννημένη στη Γερμανία από γονείς μετανάστες και μεγαλωμένη στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη) από την ηλικία των πέντε ετών καθώς και τον συνθέτη-πιανίστα Ανδρέα Αναγνωστόπουλο μαζί με τον οποίο θα παρουσιάσουν εξαιρετικά διαχρονικά τραγούδια βασισμένα στην έννοια της Ελευθερίας, υπό την επιμέλεια του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών.

Στη διάρκεια της τελετής θα παρουσιαστούν σε 1η εκτέλεση τρία νέα τραγούδια του συνθέτη-πιανίστα Ανδρέα Αναγνωστόπουλου σε ποίηση του σπουδαίου Κωνσταντινουπολίτη Ποιητή Δημ. Κ. Παπακωνσταντίνου και του Νομπελίστα Ποιητή Γιώργου Σεφέρη.

Στην ομάδα συμμετέχουν επίσης οι εξαιρετικοί σολίστ : Γιάννης Νιάρχος (φωνή, κιθάρα), Μιχάλης Δήμας (μπουζούκι), Άρτεμις Βαβάτσικα (ακορντεόν), Αντωνία Τσολάκη (μπάσο).

Σχολιάστε