My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Καμιά αισιοδοξία γι`αντλιοστάσιο

Για αδικαιολόγητη και καταστροφική για τις καλλιέργειες η καθυστέρηση στην παραλαβή και λειτουργία του αντλιοστασίου Λιμνότoπου, κάνει λόγο η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, σε ερώτησή της που κατέθεσε στη Βουλή στις  10 Οκτωβρίου προς τρία αρμόδια Υπουργεία.

agathopoulou-sitariaΚι όσο για τις απαντήσεις από τα δυο υπουργεία, το Περιβάλλοντος και το  Ανάπτυξης, δεν επιτρέπουν καμιά αισιοδοξία για το μέλλον του εν λόγω αντλιοστασίου, τονίζει η βουλευτής, σημειώνοντας παράλληλα ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που είναι εξ’ ολοκλήρου αρμόδιο, δεν έχει ακόμα απαντήσει.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς αναφέρει και τα εξής:

Το εν λόγω αντλιοστάσιο αντιπλημμυρικής προστασίας κατασκευάστηκε για λογαριασμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και πρόκειται για ένα πολυδάπανο έργο, κόστους περίπου 6 εκατ. ευρώ, το οποίο περατώθηκε στις 27 Μαΐου 2014. Από κει και πέρα κανείς δεν αναλαμβάνει την παραλαβή και λειτουργία του με τη δικαιολογία ότι, είτε εκφεύγει των αρμοδιοτήτων τους, όπως είναι τα παραπάνω Υπουργεία και η Περιφέρεια, είτε γιατί αδυνατούν επειδή δεν διαθέτουν το κατάλληλο προσωπικό για την παραλαβή και λειτουργία του όπως είναι ο Δήμος Παιονίας.

Όπως και να έχει όμως είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που κόστισε πολλά εκατομμύρια και η αναγκαιότητα ανάληψης της λειτουργίας του είναι μεγάλη. Όσο καθυστερεί η παραλαβή και  η λειτουργία του, αυτό είναι έρμαιο λεηλασιών μιας και βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή στον κάμπο της Σιταριάς και πρέπει όλοι οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην υπεκφεύγουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η βουλευτής του στο Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου, σε άμεση συνεργασία με τους κατοίκους και τους παραγωγούς της περιοχής, θα παρακολουθούν το θέμα από κοντά μέχρι να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει προκληθεί από την ασυνεννοησία και την ανευθυνότητα των ‘υπευθύνων’.

Σχολιάστε