My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Καλά τα νέα για τα τελωνεία

Eνδιαφέρον Αλεξιάδη και για το ζήτημα της ίδρυσης Ζώνης Φορολογικών Κινήτρων.

Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, είχε στην Αθήνα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, σε συνέχεια της ευρείας σύσκεψης που συγκλήθηκε στο Επιμελητήριο για το θέμα της υποβάθμισης των τελωνειακών δομών του νομού.

Alexiadis-tonikidis1Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα και εκτός από το θέμα των τελωνείων, συζητήθηκε διεξοδικά και το μείζον ζήτημα της ίδρυσης Ζώνης Φορολογικών Κινήτρων σε περιοχές του νομού με κεντρική αυτήν της Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς.

Για το θέμα των τελωνειακών δομών ο κ. Αλεξιάδης διαβεβαίωσε τον κ. Τονικίδη ότι θα γίνει αναθεώρηση της απόφασης η οποία είχε ουσιαστικά δρομολογηθεί από τη προηγούμενη κυβέρνηση. Ο κ. Αλεξιάδης αναγνώρισε την αναγκαιότητα λειτουργίας αναβαθμισμένων και εμπορικώς στελεχωμένων τελωνείων σε μία περιοχή στην οποία δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις με ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο αναπληρωτής υπουργός για το ζήτημα της ίδρυσης Ζώνης Φορολογικών Κινήτρων (ΖΦΚ) σε περιοχές του νομού που βρίσκονται οργανωμένες Βιομηχανικές Περιοχές και είναι σε απόσταση 20 χλμ. από τα σύνορα.

Alexiadis-tonikidis2Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημέρωσε τον κ. Αλεξιάδη για τα πλεονεκτήματα αυτών των περιοχών, για τις οποίες έχουν ήδη γίνει επαφές και προχωρημένες συζητήσεις με τον προκάτοχο του κ. Αλεξιάδη, τον Δημ. Μάρδα, ο οποίος, όπως ανέφερε ο κ. Τονικίδης, εξακολουθεί και σήμερα να παρακολουθεί το ζήτημα.

Κατά τη συζήτηση, ο κ. Αλεξιάδης πρότεινε την διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας Ενιαίας ΖΦΚ σε όλη τη βόρεια μεθόριο της χώρας, από τον Έβρο έως τη Φλώρινα, καθότι θα έχει μεγαλύτερη ισχύ και θα είναι εξαιρετικά υπολογίσιμη από τους φορείς που είναι αρμόδιοι για την ίδρυση και λειτουργία της. Ο κ. Τονικίδης υποστήριξε ότι το Κιλκίς με την πρότυπη ΒΙ.ΠΕ. του αποτελεί μία φερέγγυα βάση και μία καλή αφετηρία για το εγχείρημα της δημιουργίας ΖΦΚ. Έθεσε επίσης υπόψη του κ. Αλεξιάδη την τεκμηριωμένη μελέτη για τη μείωση του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα στις μεθόριες περιοχές, η οποία έχει εκπονηθεί από το Επιμελητήριο.

Τελικά, συμφωνήθηκε να γίνει προσπάθεια ενσωμάτωσης της ΖΦΚ στον υπό διαμόρφωση Αναπτυξιακό Νόμο.

Οι επαφές υπουργείου και Επιμελητηρίου Κιλκίς θα συνεχιστούν, με πιθανή την επίσκεψη στο Κιλκίς του Τρ. Αλεξιάδη.

Σχολιάστε