My Twitter Feed

16 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κιλκίς: Αλληλεγγύη στη Παλαιστίνη -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

24ωρη απεργία στα νοσοκομεία -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Σπουδαία έκθεση του ΑΕΙ μας -

Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Παιονία: 2η φάση αδελφοποίησης -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΑΟΚ: Σπουδαίο “διπλό” στο Αιγίνιο -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Συναντήσεις Δένδια στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Η επίσκεψη Φ. Σαχινίδη στο νομό -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Παππάς: Όχι χρεωκοπία της Υγείας -

Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κακό παράδειγμα οι…

…κουτόφραγκοι.

Του Τάσου Παππά.


Είδατε τι γίνεται στην Πορτογαλία; Ο κακός χαμός. Σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων στο οποίο εμπλέκονται πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη, επιχειρηματίες, δήμαρχοι και λοιποί συγγενείς. Υποχρεώθηκε ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα να παραιτηθεί και να δηλώσει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος. Είπε ότι είναι καθαρός, ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του, ότι εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη, αλλά «αυτή είναι μια φάση της ζωής μου που φτάνει στο τέλος της».

Αναμενόμενη εξέλιξη όταν υπάρχουν τόσο βαριές κατηγορίες. Υπάρχουν προηγούμενα στην περιοχή των κουτόφραγκων με κορυφαίους πολιτικούς να πρωταγωνιστούν σε υποθέσεις διαφθοράς. Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Κουρτς παραιτήθηκε. Δεξιός αυτός. Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Σαρκοζί κυκλοφορεί με βραχιολάκι. Δεξιός κι αυτός.

Εδώ όμως είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε. Εδώ συντρίβονται με το που εμφανίζονται όλες οι σκευωρίες των πολιτικών αντιπάλων της λαοφιλούς κυβέρνησης. Εδώ σπάνε τα μούτρα τους όσοι στήνουν συνωμοσίες εναντίον του κόμματος των ιδιοκτητών της χώρας που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του σε ζητήματα ηθικής και διαχείρισης του δημόσιου χρήματος. Εδώ οι ακροαριστεροί λαϊκιστές που επιχείρησαν (οι αδίστακτοι) την περίοδο της αριστερής παρένθεσης να συκοφαντήσουν πρώην υπουργούς με αφορμή ένα… ανύπαρκτο σκάνδαλο (Novartis) πλήρωσαν πανάκριβα την αποκοτιά τους. Από κατήγοροι έγιναν κατηγορούμενοι. Βρέθηκαν εκεί που έπρεπε. Στο Ειδικό Δικαστήριο και τιμωρήθηκαν. Οχι παραδειγματικά, αλλά ας είναι. Η κυβέρνηση των ατσίδων είναι επιεικής. Ο πρωθιερέας της είναι γενναιόδωρος. Δεν ήθελε να τους εξαφανίσει. Μόνο να τσαλακώσει αυτούς τους αναιδείς που είχαν το θράσος να μιλούν για ηθικό πλεονέκτημα.

Θα μπορούσε στην Ελλάδα η… ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη να ψάχνει με όλα τα νόμιμα μέσα έναν πρωθυπουργό, καμιά δεκαριά υπουργούς, δημάρχους και φίλους τους επιχειρηματίες; Στη σημερινή Ελλάδα είναι απίθανο. Οταν υπάρχουν βάσιμες υποψίες για εμπλοκή κυβερνητικών παραγόντων σε βρόμικες ιστορίες με μπόλικο χρήμα, γίνονται τα πάντα στο παρασκήνιο είτε για να πέσουν στα μαλακά είτε για να ξεχαστεί η υπόθεση με τη βοήθεια των επικοινωνιακών ιμάντων της κυβέρνησης. Γεμάτα είναι τα συρτάρια με απαλλακτικά βουλεύματα.

Θα μπορούσε στην Ελλάδα η αστυνομία και η ΕΥΠ να παρακολουθούν τα τηλέφωνα του πρωθυπουργού; Στη σημερινή Ελλάδα, όπως έχει αποδειχτεί, παρακολουθούνταν τα τηλέφωνα πολιτικού αρχηγού, υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων και κρατικών στελεχών. Οχι μόνο με τα μέσα που διαθέτει η ΕΥΠ, αλλά και με άλλα, όπως το Predator, το οποίο ούτε είχαμε προμηθευτεί ούτε το χρησιμοποιήσαμε, ασχέτως αν το πουλήσαμε σε άλλες χώρες με αυταρχικές κυβερνήσεις και «σκουρόχρωμους» κατοίκους.

Θα μπορούσε στην Ελλάδα η αστυνομία με την άδεια της Δικαιοσύνης να μπουκάρει στα σπίτια του πρωθυπουργού και υπουργών ερευνώντας κάποιο σκάνδαλο; Τα ύστερα του κόσμου. Στη σημερινή Ελλάδα η αστυνομία μπουκάρει κυρίως σε καταλήψεις, η Δικαιοσύνη καθυστερεί να καταλήξει σε αποφάσεις και αν υπάρξει μέλος της που θα προσπαθήσει να σπάσει τον κανόνα, θα υποστεί χυδαίες επιθέσεις, θα απειληθεί με φυλακή, θα κατηγορηθεί για συνωμοσία και θα οδηγηθεί στο εδώλιο. Αντιθέτως, οι… φρόνιμοι επιβραβεύονται είτε με προαγωγές είτε με αξιώματα μετά τη συνταξιοδότησή τους.

Θα μπορούσε στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός να παραιτηθεί και να δηλώσει ότι αποσύρεται από τη μαχόμενη πολιτική; Επιστημονική φαντασία. Στη σημερινή Ελλάδα ο πρωθυπουργός είναι μονίμως θύμα συνωμοσιών των πολιτικών αντιπάλων του. Ούτε που του περνάει από το μυαλό η παραίτηση, ακόμη και στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι ένα βροντώδες σκάνδαλο ξεκίνησε από την αυλή του. Εχει ένα ακλόνητο επιχείρημα που αποστομώνει όλους τους εμπαθείς: πήρα στις εκλογές το σαράντα και κάτι τοις εκατό και δεν δικαιούσθε διά να ομιλείτε. Είπαμε, εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε. Δεν θα μας δώσουν μαθήματα οι κουτόφραγκοι.

Ανάγωγα

Απ’ όλους τους πολιτικούς ηγέτες του κόσμου ποιος στηρίζει χωρίς αστερίσκους τον Νετανιάχου; Ο δικός μας πρωθυπουργός. Είναι ως συνήθως στη… σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε