My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Καθησυχάζουν για Κοζλοντούι, οι Βούλγαροι

Έκτακτος έλεγχος από ειδικούς πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 4:00 τα ξημερώματα στις υδρολογικές και υδροτεχνικές εγκαταστάσεις στο Δούναβη, που εξασφαλίζουν την ψύξη των αντιδραστήρων στον πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι της Βουλγαρίας, λόγω του μεγάλου σεισμού των 5,8 R που σημειώθηκε στις 3.οο τα ξημερώματα.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, ο έλεγχος δεν έδειξε τίποτα ανησυχητικό, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί κανένα πρόβλημα ασφάλειας στον πυρηνικό σταθμό. «Ο σεισμός μόλις που έγινε αντιληπτός εδώ», δήλωσε ο διευθυντής του Κοζλοντούι, Βαλεντίν Νικόλοφ.

Να σημειωθεί ότι σήμερα λειτουργεί κανονικά μόνο ο ένας  από τους δύο αντιδραστήρες της μονάδας, ενώ ο άλλος είναι στην περίοδο της τακτικής ετήσιας τεχνικής συντήρησης και επισκευής του.

Ο πυρηνικός σταθμός της Βουλγαρίας έχει σχεδιαστεί ώστε να αντέχει δονήσεις ισχύος μέχρι 9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, είπε στη δημόσια τηλεόραση της Βουλγαρίας, ο κ. Νικόλοφ.

Η λειτουργία του πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούι προκάλεσε και προκαλεί πολλές αντιδράσεις και στο νομό μας απ` τον φόβο ακριβώς των επιπτώσεων που μπορεί να υπάρξουν στη περιοχή μας σε περίπτωση ενός ατυχήματος.

Σχολιάστε