My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Βγαινουν στους δρομους οι καθηγητες

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 14 Φλεβάρη αποφάσισε η ομοσπονδία των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ενώ προχθές Σάββατο η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ υπερψήφισε την εισήγηση και το πρόγραμμα δράσης που προτάθηκαν από την ομοσπονδία. Ωστόσο, η απεργία μπορεί να μεταφερθεί για να συμπέσει με ευρύτερη κινητοποίηση  ή γενική απεργία. Επίσης, προγραμματίζονται από τις 13 έως τις 17 Φλεβάρη κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, με συγκεντρώσεις, αποκλεισμούς δημόσιων κτιρίων κ.ά.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΛΜΕ αναφέρει πως «οι περικοπές των μισθών μειώνουν την αγοραστική αξία του εισοδήματος των εργαζομένων, οι οποίοι περιορίζουν ακόμα και βασικές τους ανάγκες για να επιβιώσουν» και προσθέτει πως «η φτώχεια και η εξαθλίωση κτυπά όλο και περισσότερες ομάδες πληθυσμού».

«Η ελλιπής χρηματοδότηση των σχολείων οδηγεί στην προμήθεια πετρελαίου και φυσικού αερίου με το σταγονόμετρο, με ένα μέρος των εξόδων να καλύπτονται από τους γονείς. Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ετοιμάζει νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων μετά το πρώτο κύμα του περασμένου Μάρτη», τονίζει η ΟΛΜΕ.

Με αφορμή την πρόταση της επιστημονικής ομάδας του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης, η ΟΛΜΕ κάνει λόγο για έναν ατελείωτο εξεταστικό μαραθώνιο, που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της μαθητικής διαρροής και τη παραπέρα αύξηση της παραπαιδείας.

 

Σχολιάστε