My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Καθηγητές επιλέγουν διευθυντές

sxoleio-001Από την 1η Σεπτεμβρίου όλα τα σχολεία της χώρας θα λειτουργήσουν πιλοτικά με διευθυντές που θα επιλέξουν οι σύλλογοι διδασκόντων για ένα χρόνο.

Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ ν. ΚΙΛΚΙΣ, Γιώργος  Ξενέλλης, αναφερόμενος σε δηλώσεις στελεχών του Υπουργείου  Παιδείας και τονίζοντας ότι πρόκειται για “μια κίνηση στη σωστή κατεύθυνση, καθώς διαχέει την ευθύνη της λειτουργίας του σχολείου σε κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας”, καθότι “οι εκπαιδευτικοί ενός σχολείου γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ποιος συνάδελφός τους διαθέτει τα προσόντα και την προσωπικότητα να αναλάβει τα καθήκοντα του διευθυντή”.

xenelis-giorgos-360x277Στη δήλωσή του, ο κ. Ξενέλλης υπογραμμίζει επίσης ότι:

“Δάσκαλοι και καθηγητές πρέπει να αποκτήσουμε, όπως και οι συνάδελφοί μας των ΑΕΙ-ΑΤΕΙ, καθεστώς διοικητικής αυτοτέλειας. Να διοικούνται επιτέλους η Πρωτοβάθμια και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από αιρετά-ανακλητά όργανα, «ώστε να εξουδετερωθεί η ευθυνοφοβία των Προϊσταμένων.

Ο διευθυντής του σχολείου να εκλέγεται από το σύλλογο διδασκόντων και να είναι εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων του, το διεκδικούσε ήδη από το 1977 η ενιαία τότε ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης – Κιλκίς – Χαλκιδικής στα πλαίσια του εκδημοκρατισμού της Εκπαίδευσης”.

Σχολιάστε