My Twitter Feed

6 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματική κατάσταση με φάρμακα -

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Εντυπωσιακό ξεκίνημα Φραγγίδη -

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΠΣΚ: Λαμπρή επάνοδος γιορτής -

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Ευρωπός στο κέντρο της Ευρώπης -

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Κ. Αρβανίτης: Εμείς θα νικήσουμε -

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

“Όχι συγκάλυψη των υποκλοπών” -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Φτάνει πια ο εμπαιγμός στην Υγεία -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Διμέτωπη επίθεση Κουτσούμπα -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Κίνημα “ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ”!

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς λόγω και των εκλογών και της γενικότερης αβεβαιότητας στη χώρα, η υποβολή φορολογικών δηλώσεων φαίνεται πως έχει πάει πολύ πίσω.

Χαρακτηριστικό είναι πως μόλις 17 ημέρες πριν την οριστική λήξη της προθεσμίας για ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων έχουν υποβληθεί μόλις 1,9 εκατομμύρια δηλώσεις από τις συνολικά 5,7 εκατομμύρια, που σημαίνει πως ένας στους τρεις Έλληνες δεν έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση.

Το οικονομικό λοιπόν επιτελείο φοβάται πως μετά το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ μπορεί να υπάρξει ένα αντίστοιχο κίνημα “ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ”, κάτι που θα τινάξει στον αέρα τα κρατικά έσοδα από τον φόρο του εισοδήματος, σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία.

Με σκοπό να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το νέο οικονομικό επιτελείο φέρεται να σχεδιάζει ειδική ρύθμιση για την εξόφληση των νέων φορολογικών επιβαρύνσεων από τα εκκαθαριστικά σημειώματα σε περισσότερες από τρεις δόσεις, προκειμένου να δώσει ανάσα στους πολίτες και φυσικά να αποτρέψει τη δημιουργία περίεργων κινημάτων.

Έτσι, προκειμένου να αποτρέψουν μία στάση πληρωμών από τους πολίτες προς το δημόσιο ή ακόμα και να αρνηθούν να υποβάλλουν φορολογική δήλωση, σχεδιάζουν να κάνουν τις τρεις δόσεις έξι δόσεις, έτσι ώστε να μειωθεί το ποσό του φόρου.

Στη ρύθμιση αυτή θα έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται οι κυρίως οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, όπως χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, αλλά και τα νοικοκυριά που εκτός από τον φόρο εισοδήματος θα κληθούν να πληρώσουν τους φόρους στην ακίνητη περιουσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φόρος εισοδήματος που φέτος περιλαμβάνει και την έκτακτη εισφορά του 2011 για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και το τέλος επιτηδεύματος καταβάλλεται σε μία έως τρεις δόσεις το πολύ ανάλογα με την ημερομηνία εκκαθάρισης. Αν δηλαδή ο φόρος βεβαιωθεί μέχρι τον Ιούλιο τότε εξοφλείται σε τρεις δόσεις, ενώ εάν βεβαιωθεί τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο τότε θα υπάρχουν δύο δόσεις. Για φόρους που βεβαιώνονται από τον Οκτώβριο και μετά τότε η καταβολή θα είναι εφάπαξ τον επόμενο βήμα της βεβαίωσης.

Πέρα από τα μεγάλα αυτά προβλήματα, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών εκφράζουν ανησυχίες για το γεγονός ότι μαζικά οι πολίτες θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους λίγες ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας στις 16 Ιουλίου, με αποτέλεσμα το σύστημα Taxisnet να μην αντέξει τέτοιο φόρτο και να καταρρεύσει το σύστημα.

Από Newsit.gr 

Σχόλια
One Response to “Κίνημα “ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ”!”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Τους διέφυγε το Κίνημα…”ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΕΦΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΗΔΗ ΜΟΥ ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ΟΛΑ”. Ρε είστε με τα καλά σας; Με σημαντική μείωση ατομικού ή οικογενειακού εισοδήματος, αφορολόγητο απο 12.000€ σε 5.000€, αύξηση πετρελαίου θέρμανσης και βενζίνης, επιβολή τεκμηρίων και στους άνεργους, αύξηση έμμεσων και άμμεσων φόρων, αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ όπου επιπλέον αυτή η βδέλα έχει βάλει τα δικά της χαράτσια ως κράτος εν κράτει και κανείς φούστης υπουργός ή βουλευτής δεν λέει και δεν κάνει ΤΙΠΟΤΕ, με παγκοσμίως πρωτοφανή χαράτσια , ακρίβεια στην αγορά που δεν καταλαβαίνει Χριστό και με ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τα καρτέλ…ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ; ΕΙΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΡΕ; Αλλα εκεί που έπρεπε να σηκωθούνε και οι πέτρες στις εκλογές και να τους πάρει ο διάολος τον πατέρα και την μάνα, ο λαός του “καναπέ”… τους ξαναψήφισε. Προφανώς ήταν αυτοί που είχαν φτιάξει γερό κομπόδεμα στην τράπεζα στα χρόνια των παχέων αγελάδων και τώρα είναι άνετοι και στα ούμπαλά τους οι άλλοι που δεν έχουν “πού την κεφαλήν κλίναι”. Βολεμένοι στο δημόσιο απο τα κομματικά γραφεία, ημέτεροι εργολάβοι παντός τύπου, μισθοί αστρονομικοί στις ΔΕΚΟ με επιδόματα πέραν πάσης φαντασίας συν προνόμια, υπηρεσίες φτιαγμένες μόνο και μόνο για να βολεύουν τις εκλογικές λεγεώνες, διεφθαρμένοι εφοριακοί υπάλληλοι των 3500 €, 6000 εθελούσιες χλιδάτες συνταξιοδοτήσεις στον ΟΤΕ απο τα 53-54 χρόνια, καρκινώματα του ΟΣΕ, της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ, των Αγροτικών Συν/μών, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των ανύπαρκτων επιτροπών όπου ΔΕΝ δεί, των Ολυμπιακών αγώνων και τόσων άλλων, ών ούκ έστιν αριθμός, να επιβαρύνουν τους υπόλοιπους φορολογούμενους. Όλος αυτός ο συφερτός που δημιούργησε το γνωστό πελατειακό κράτος με τις χοντρές καταθέσεις, μαζί με ανθρώπους βουτηγμένους στον κομματικό φανατισμό απο συγγενή βλακεία, είχε κάθε λόγο να υπερψηφίσει στις 17 Ιουνίου όλους αυτούς τους δυσβάσταχτους φόρους μέσω των συγκεκριμένων κομμάτων (κι΄άλλοι τόσοι νά ‘τανε και στα παπάρια τους δηλαδή), σε βάρος όλων των υπολοίπων “συμπολιτών τους”, που μια ζωή πάνε με το “σταυρό στο χέρι” και μιά ζωή τους πιάνουνε τον κώλο, έτσι και τώρα, αυτοί πιάσαν πάτο και όχι πως δεν θέλουν να πληρώσουν δηλαδή(μιά ζωή νομοταγείς πολίτες ήτανε και βεβαίως δεν άλλαξαν ξαφνικά), αλλά… ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ… ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΓΙΑ ΦΟΒΊΕΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑΣ ΚΙΝΗΜΆΤΩΝ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΊΤΕ ΚΙ’ ΑΠΟ ΠΆΝΩ.
    ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΣ “ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ”…έλεος.

Σχολιάστε