My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Κίνδυνος στάσης πληρωμών από τους δήμους!

Ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς, Δημ. Τερζίδης εκλέχτηκε από συνέλευση των μετόχων μέλος στο νέο διοικητικό συμβούλιο της αστικής εταιρίας «Μέγας Αλέξανδρος», που λειτουργεί στα πλαίσια της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κ. Μακεδονίας. Εκλέχτηκαν επίσης, ο δήμαρχος Αλμωπίας, Δ. Πασόης,  και ο δήμαρχος Κατερίνης, Σ. Χιονίδης. Η νέα διοίκηση έλαβε εντολή να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με τις οποίες θα διασφαλιστούν τα οικονομικά συμφέροντα της Αστικής Εταιρείας αλλά και της ΠΕΔΚΜ. 

Το δ. σ. της ΠΕΔ  αποφάσισε ομόφωνα κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, «να προχωρήσει άμεσα σε κινήσεις διαμαρτυρίας για τις νέες περικοπές, σε κινήσεις αφύπνισης της Αυτοδιοικητικής οικογένειας της περιοχής αλλά και σε κινήσεις ενημέρωσης των πολιτών, τους οποίους όλοι οι αιρετοί επιθυμούν να έχουν συμμάχους στον αγώνα τους για ισχυρότερους δήμους».

Κι αυτό, μπροστά στον κίνδυνο να προχωρήσουν από το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο πολλοί δήμοι της χώρας  σε στάση πληρωμών, αφού θα αδυνατούν να καταβάλουν μέχρι και μισθούς στο προσωπικό τους και οφειλές σε εργολήπτες και προμηθευτές, μετά τη νέα περικοπή στους τακτικούς πόρους της Αυτοδιοίκησης, που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση.

Στη συζήτηση που έγινε συμφωνήθηκε να δοθεί κατεύθυνση σε κάθε δήμο της περιφέρειας να διοργανώσει ειδική συνεδρίαση του δημοτικού δυμβουλίου για να συζητήσει το θέμα των περικοπών και της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι, με απώτερο στόχο την πλήρη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας. Συμφωνήθηκε ακόμη να εκδοθεί ομόφωνο ψήφισμα στο οποίο θα τονίζονται οι θέσεις της Αυτοδιοίκησης, να συνέλθει γενική συνέλευση, λίγες μέρες πριν το έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ και να σταλεί αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα στους τοπικούς επιστημονικούς, παραγωγικούς και συνδικαλιστικούς φορείς (επιμελητήρια, συλλόγους κ.λπ.) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Σχολιάστε