My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Κέντρα και σε νότια Ελλάδα”

Στους δημάρχους Κιλκίς και Παιονίας, καθώς και στη πρόεδρο της Ειδομένης, αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

kouroumplis-eidomeniΣυγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον FOCUS FM τόνισε: “Εγώ δικαιολογώ και τον δήμαρχο Κιλκίς και τον δήμαρχο Παιονίας που αντιδρούν, γιατί δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος. Πρέπει να καταλάβουν οι δήμαρχοι ότι οφείλουν να βάλουν όλοι πλάτη, για να φιλοξενήσει κάθε περιοχή όσα άτομα μπορεί».

Όσο για την κ. Σουπλή σημείωσε: «Στην Ειδομένη υπάρχουν 12.000-13.000 άνθρωποι και δεν εκλάπη ούτε κότα, μίλησα με την πρόεδρο της Ειδομένης και το μόνο παράπονο που μου έκανε και είναι λογικό, είναι πως οι πρόσφυγες βρίσκονται σε καλλιεργήσιμα εδάφη και έχουν γίνει κάποιες ζημιές. Είναι μία δύσκολη πραγματικότητα, αλλά η παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή είναι εντονότατη».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι είναι αντίθετος με την κατανομή προσφυγικού βάρους κυρίως στην Μακεδονία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “το προσφυγικό πρέπει να απλωθεί και προς τα κάτω, με τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας και στη νότια Ελλάδα”.

Για την Ειδομένη ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε: «Δεν θα ασκήσουμε βία στους ανθρώπους, θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε και σιγά σιγά θα καταλάβουν πως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τους τα μεταφέρουν διάφορο. Δεν θα κάνουμε την Ειδομένη, Καλαί».

 

 

 

Σχολιάστε