My Twitter Feed

11 Αυγούστου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μένουμε στα ίδια υψηλά επίπεδα -

Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2022

Πιστώσεις για νέους γεωργούς -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Πλημμυρίδα κόσμου για την Ελ. Βιτάλη -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Νεκρός 23χρονος από συμπλοκή -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

OMNES: Επιδότηση για Ουκρανούς -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

“Πλήττεται η Δημοκρατία μας” -

Παρασκευή, 29 Ιουλίου, 2022

Παντού σαρώνει πάλι ο κορονοϊός! -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Γ. Γεωργαντάς -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Κάτω η Χούντα του Τσίπρα

anandranitsakis-giorgos-360x261nandraΤου Γιώργου Ανανδρανιτσάκη.


«Τη Δευτέρα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συγκεντρωθούν και πάλι στις Βρυξέλλες για να αποφύγουν τα χειρότερα. Πρωταγωνιστής σε αυτό το δράμα θα είναι και πάλι ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών πρέπει να ξεβρακωθεί και να εξηγήσει στους ομολόγους του το νέο μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησής του. Μόνο αν οι υπουργοί Οικονομικών μείνουν ικανοποιημένοι και σηκώσουν επιδοκιμαστικά τον αντίχειρά τους, τότε θα δοθεί χρηματική βοήθεια στον εταίρο τους».

Διαβάζεις αυτά τα εμετικά στην “Bild”, στην πατσαβούρα που κατά τον Σόιμπλε παραμένει μια σοβαρή εφημερίδα, τα διαβάζεις, δυστυχώς, και σε ελληνικά ΜΜΕ και μάλιστα με σχεδόν παρόμοιες διατυπώσεις. Λες και επείγονται να δουν τον εξευτελισμό της κυβέρνησης, λες και το Eurogroup διεξάγεται στο Κολοσσαίο κι αυτοί περιμένουν από τον Καίσαρα να κατεβάσει τον αντίχειρα για να κατασπαράξουν τον πληγωμένο μαζί με τα λιοντάρια. Άρτος και θεάματα. Φρόντισαν να λείψει ο άρτος και τώρα περιμένουν το αιματηρό θέαμα για να αγαλλιάσουν.

Ώρες- ώρες το πράγμα ξεφεύγει εντελώς. Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου βγήκε πριν από μερικές ημέρες στο ραδιόφωνο του Σκάι και δήλωσε ότι διακρίνει στα στελέχη της κυβέρνησης διαθέσεις δικτατορίας. «Αν είχαν πετρέλαιο, θα είχαν γίνει ήδη δικτάτορες σαν τον Τσάβες», είπε επί λέξει, θεωρώντας προφανές ότι ένας ηγέτης που έχει εκλεγεί τρεις φορές από τον λαό του με ποσοστά από 50% έως 60% είναι δικτάτορας εξ ορισμού. Ποια είναι, όμως, η δικτατορική διάθεση που διέγνωσε ο Μπάμπης; Πρώτον, ότι ο Γιάννης Πανούσης απέπεμψε τον ταξίαρχο της αστυνομίας που εξέδωσε την εγκύκλιο για τους μετανάστες, χωρίς να ενημερώσει τον υπουργό. Αυτό είναι το πρόβλημα κι όχι ότι ο ταξίαρχος έκανε του κεφαλιού του χωρίς να ενημερώσει τον υπουργό. Το δεύτερο περιστατικό δικτατορικής διάθεσης ήταν η παρέμβαση της προέδρου της Βουλής, που ζήτησε από δύο δημοσιογράφους να μην μιλούν μεταξύ τους την ώρα της συνέντευξης Τύπου. Νομίζω ότι τις ίδιες μεθόδους χρησιμοποιούσαν και ο Μάλιος με τον Μπάμπαλη.

Τη Δευτέρα ο Μπάμπης το χόντρυνε ακόμη περισσότερο: Οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης για τα πολιτιστικά είναι, τηρουμένων των αναλογιών, σαν τους τζιχαντιστές του ISIS που σπάνε τους ναούς και τα αγάλματα στο Ιράκ. ΄Εχουν βάλει στόχο, Άρη μου, το Μουσείο της Ακρόπολης, είπε ο Μπάμπης κι εγώ φαντάστηκα τον Ξυδάκη να μπουκάρει στο Μουσείο μαντιλοδεμένος και να ξεπαστρεύει με τη βαριοπούλα κούρους και καρυάτιδες. Τελικά, όπως εξήγησε ο Μπάμπης, δεν είναι η θραύση των αγαλμάτων που εξισώνει το υπουργείο Πολιτισμού με το ISIS, είναι η πρόθεση του υπουργείου να περιορίσει κατά τι τις ώρες που το Μουσείο είναι ανοιχτός στο κοινό. Τύφλα να ‘χουν οι τζιχαντιστές.

Όλα τούτα μοιάζουν φαιδρά ξεσπάσματα φαιδρών ανθρώπων. Μπορεί να είναι κι έτσι, μπορεί να είναι και κάτι πιο σοβαρό. Θα το διαπιστώσουμε όταν σφίξουν, αν σφίξουν, τα γάλατα στην οικονομία και αρχίσουν διάφοροι ερίφηδες να φωνάζουν «Κάτω η Χούντα του Τσίπρα!» και άλλα παρόμοια.

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε