My Twitter Feed

26 Μαρτίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Εκλογές 2023: Μάθε που ψηφίζεις -

Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

“Λίφτινγκ” δικτύων ύδρευσης -

Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

“Ψεύδεται ο δήμαρχος για ΔΕΥΑΚ” -

Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Διεθνείς αγώνες ορεινής ποδηλασίας -

Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Εγκαίνια του 2ου βρεφικού της ΚΔΕΚ -

Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

«Επιτελικοί θράσους, συγκάλυψης» -

Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

ΚΚΕ: Μη απάντηση για τις ελλείψεις -

Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

“Το νερό υπό δημόσιο έλεγχο” -

Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Κάλεσμα σε συζήτηση για μεταλλεία

Κάλεσμα σε όλα τα πολιτικά κόμματα για τη διεξαγωγή δημόσιας συζήτησης με αντικείμενο την εγκατάσταση μεταλλείων στον νομό μας, απευθύνει το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσσια – Πάικο, εν όψη των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου.

“Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε πρόσκληση κόμματος για να παραβρεθούμε σε δημόσια συνάντηση – συζήτηση με θέμα τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τις αρνητικές συνέπειες που η εγκατάσταση των μεταλλείων μπορεί να έχει στην αναπτυξιακή προοπτική του νομού μας”, τονίζει στο σχετικό κάλεσμα, το Μέτωπο.

Σχόλια
One Response to “Κάλεσμα σε συζήτηση για μεταλλεία”
  1. Ο/Η ΚΚΕ(μ-λ) & ΜΛ ΚΚΕ λέει:

    Καμιά νίκη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αναμέτρηση! Σε μια περίοδο λυσσασμένης επέλασης των δυνάμεων της κεφαλαιοκρατίας και του ιμπεριαλισμού, όσοι προβάλλουν την «ευκολία» στρώνουν το δρόμο για την υποχώρηση και την απογοήτευση. Υπονομεύουν ακόμη περισσότερο την υπόθεση της ανασυγκρότησης του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Οι λαϊκοί αγώνες θα δικαιωθούν στην ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής, των αντιλαϊκών μέτρων και των μνημονίων! Θα δικαιωθούν στην επαναστατική ανατροπή του συστήματος της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης!

    Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία να στηρίξουν αυτό το δρόμο και τις δυνάμεις που τον υπηρετούν. Το δρόμο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, του ΑΓΩΝΑ, της ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ, της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Για να δυναμώσει, μέσα στο κίνημα, η κατεύθυνση της ανασυγκρότησης του εργατικού, λαϊκού και κομμουνιστικού κινήματος. Για να μας βρουν μπροστά τους και την επόμενη των εκλογών! Για να είναι ο λαός στο προσκήνιο!

    Γι’ αυτό καλούμε κάθε λαϊκό άνθρωπο στον δρόμο της αντίστασης και του αγώνα. Σ’ αυτόν που δείχνουν καθημερινά οι κάτοικοι του Κιλκίς με τους αγώνες τους ενάντια στα μεταλλεία χρυσού. Γιατί μόνο έτσι θα υπάρξει ελπίδα στα λαϊκά στρώματα. Συμπαραστεκόμαστε ενεργά στο μεγάλο, δίκαιο κύμα διαμαρτυρίας και μαχητικής αντίστασης που έχει αναπτυχθεί από το λαό του Κιλκίς και της Β.Χαλκιδικής ο οποίος έχοντας πάρει την τύχη του τόπου τους στα χέρια τους, είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε κανένα να παίξει με τις ζωές τους. Τα σχέδια των αρπακτικών του κεφαλαίου για την εξόρυξη χρυσού, δεν πρέπει και δεν πρόκειται να περάσουν. Ο αγώνας του λαού του Κιλκίς είναι και δικός μας αγώνας. Θεωρούμε ότι η γνωστοποίηση αυτού του κολοσσιαίου οικολογικού εγκλήματος και η ενεργή συστράτευση στον αγώνα ενάντια στις προσπάθειες για την μετατροπή ενός παράδεισου σε κρανίου τόπο, είναι επιτακτικά και αναγκαία.

    Αυτό είναι και το πραγματικό νόημα που θέλουμε να δώσουμε στη μάχη των εκλογών. Να καλέσουμε τον εργαζόμενο λαό, εκεί που φτάνει η φωνή μας, να καταδικάσει και να παλέψει και στις εκλογές, και πολύ περισσότερο στη συνέχεια, για να ηττηθεί η πολιτική της υποτέλειας, για να μπορέσει ο λαός μας να σπάσει τα δεσμά της εξάρτησης της χώρας από τους ιμπεριαλιστές. Να ηττηθούν όλα τα ντόπια στηρίγματά τους και αυτό μπορεί να το πραγματοποιήσει μόνο ένας λαός πολιτικά ισχυρός και αποφασισμένος. Η δική μας συμμετοχή στις εκλογές την κατεύθυνση αυτή θέλει να υπηρετήσει, τόσο στη διάρκεια των εκλογών όσο -και κυρίως- ύστερα από αυτές.

Σχολιάστε