My Twitter Feed

23 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκλογική επιτροπή και μήνυμα -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κάθε χρόνο και καλύτερο το “Χωριό”

xristougenniatiko-xorio-kilkis1Στους κορυφαίους πολιτιστικούς θεσμούς της πόλης μπορεί πλέον να συγκαταλεχθεί το Χριστουγεννιάτικο Χωριό που εγκαινίασε πέρσι η δημοτική αρχή Κιλκίς. Φέτος, και για δύο εβδομάδες περίπου, από 17 έως 30 Δεκεμβρίου, το Χωριό που στήθηκε και πάλι στην Πλατεία Ειρήνης αποτέλεσε πόλο έλξης για όλες τις ηλικίες, χαρίζοντας στους χιλιάδες επισκέπτες του μοναδικές στιγμές χαράς, διασκέδασης, ξεγνοιασιάς, αλλά και παιδικότητας.

Καθόλη τη διάρκειά του, το ενδιαφέρον του κόσμου υπήρξε αμείωτο τόσο κάτω από ευνοϊκές, όσο και αντίξοες καιρικές συνθήκες, και σε αυτό συνέβαλαν καθοριστικά οι ποικίλες δράσεις και οι άκρως ενδιαφέρουσες και όμορφες εκδηλώσεις με τις οποίες επέλεξε η δημοτική αρχή να πλαισιώσει το πρόγραμμα λειτουργίας του.

xristougenniatiko-xorio-kilkis2Καθημερινά, μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα τέσσερα θεματικά Σπίτια του Χωριού, Κατασκευών, Παραμυθιού, Άι Βασίλη και Ζωγραφικής Προσώπου που λειτούργησαν με την πολύτιμη βοήθεια και τη συνεργασία εθελοντών, αλλά και τοπικών φορέων και συλλόγων, καθώς και να διασκεδάσουν με υπαίθριες πολιτιστικές, ψυχαγωγικές και μουσικές εκδηλώσεις.

Ανάρπαστη φέτος αποδείχτηκε και η καθημερινή κλήρωση δώρων, που επιμελήθηκαν με απλά και ανακυκλώσιμα υλικά για τους επισκέπτες του Χωριού, η Ομάδα Εθελοντών και η Καλλιτεχνική Ομάδα του Δήμου Κιλκίς.

Μεγάλο ενδιαφέρον επίσης καταγράφηκε από τους επισκέπτες του Χωριού σε ό,τι αφορά το  Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, που λειτουργεί εδώ και μερικές ημέρες στην οδό Βυζαντίου 2 (απέναντι από το Εργατικό Κέντρο). Ειδικότερα, στον διαμορφωμένο χώρο του -κάτω από το ξύλινο κιόσκι-, πολλοί ήταν οι πολίτες που προσέρχονταν καθημερινά, προκειμένου να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, παλιά παιχνίδια, αλλά και ρούχα.

xristougenniatiko-xorio-kilkis3Με τη λήξη των φετινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και δίνοντας την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει να εργάζεται προκειμένου κάθε χρόνο το Χωριό να γίνεται καλύτερο, ο Δήμος Κιλκίς αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τον σπουδαίο Κιλκισιώτη καλλιτέχνη Χάρη Ισχνόπουλο που για μία ακόμη χρονιά προσέφερε τα μέγιστα με την αφιλοκερδή εργασία του, στην δημιουργία, το σχεδιασμό και τη βελτίωσή του.

-Όλους τους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, που πίστεψαν και στήριξαν φέτος με την ένθερμη παρουσία τους το Χριστουγεννιάτικο Χωριό.
-Τη νεοσύστατη Εθελοντική Ομάδα του Δήμου, αποτελούμενη από νέες και νέους από 12 έως 17 ετών, για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν με την εργασία τους στην λειτουργία του Χωριού.

xristougenniatiko-xorio-kilkis4-Το ΕΕΕΕΚ, το ΚΔΠΑΜΕΑ, το Ειδικό Σχολείο και το ΚΚΣ για τα εξωτερικά εργαστήρια που υλοποίησαν για μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Δήμου την πρώτη εβδομάδα. Το πρόγραμμα περιελάμβανε καλλιτεχνικές δραστηριότητες, καθώς και ένα εξαιρετικό εργαστήρι κλωστοϋφαντουργίας από το ΕΕΕΕΚ.

-Tα ζαχαροπλαστεία της πόλης: ΓΩΝΙΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΟΝΤΟΣ, ΡΟΥΑΓΙΟΤΕ, ΣΑΒΒΙΔΗΣ και ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΙ, για την ευγενική προσφορά γλυκισμάτων τους την ημέρα των εγκαινίων.

-Την εταιρεία Lipton για την προσφορά ροφημάτων στους επισκέπτες του Χωριού.
-Τη διεύθυνση και το προσωπικό της ΛΑΦ Κιλκίς για την άψογη συνεργασία.
-Το προσωπικό του Δήμου Κιλκίς που εργάστηκε για το φετινό Χριστουγεννιάτικο Χωριό.

xristougenniatiko-xorio-kilkis5JPG-Όλα τα μέσα ενημέρωσης και ειδικότερα τον τοπικό τύπο (έντυπο και ηλεκτρονικό) για την στήριξη που παρείχε τόσο στην προβολή όσο και στην παρουσίαση των εκδηλώσεών μας.

-Την εταιρεία AS Company Α.Ε., καθώς και το Πολιτιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΕ για τη διάθεση δώρων στα παιδιά

-Την Άννα και Αναστασία Ισχνοπούλου για την διάθεση του κουκλοθεάτρου τους στο Σπίτι του Παραμυθιού.
-Ένα μεγάλο ευχαριστώ όμως ανήκει σε: Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, ΚΔΑΠ μΕΑ, ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, Ορειβατικό Σύλλογο Κιλκίς, Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κιλκίς, Σύλλογο Φίλων Ποδηλάτου, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Κιλκίς, Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, και στις εθελόντριες Παναγιωτίδου Όλγα και Χαραλαμπίδου Μαρία, που έδωσαν ζωή στο Σπίτι των Κατασκευών.

xristougenniatiko-xorio-kilkis6-Στο Διευθυντή της ΕΠΑΣ ΚΙΛΚΙΣ που ανταποκρίνεται πάντα θετικά στις προσκλήσεις του Δήμου, στις καθηγήτριες του Τμήματος Αισθητικής της ΕΠΑΣ Δέσποινα Ασλανίδου, Μάγδα Χατζηχρήστου και Μάλαμα Χαμουρτζάκη και τις μαθήτριές τους, ιδιαιτέρως τις Γεωργία Ταγκαλίδου, Γεωργία Κεμεντσετσίδου, Χαρούλα Ραβιανοπούλου και Σίλβα Μπαρχουνταρισβίλι που βρίσκονταν καθημερινά κοντά μας και χάριζαν χαμόγελα ευτυχίας σε όλα τα παιδιά στο Σπίτι της Ζωγραφικής προσώπου.
-Στις αξιόλογες παραμυθούδες: Αμπράζη Κατερίνα, Αυγερινού Ανατολή, Βέλκου Κική -ΤΕΧΝΗ, Βερβερίδου Γιώτα, Γούναρη Βίκη, Ηλιάδου Κατερίνα, Καζαντζίδου Σπυριδούλα, Κακαβέλα Νικολέττα, Κυριακίδου Τζούλια,  Κωνσταντινίδου Ζήνα, Κωνσταντινίδου Τολή, Λιλίτσα Γεωργία, Μωυσίδου Κική, Παναγιωτίδου Παρασκευή, Ρεκάλου Ελένη, Τσιρίκα Αθήνα, Χατζηγεωργιάδου Μαρία και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που κράτησαν γεμάτο από λιλιπούτειες παρουσίες το Σπίτι του Παραμυθιού με τις ενδιαφέρουσες αφηγήσεις τους.

xristougenniatiko-xorio-kilkis7-Στη Μικτή Χορωδία με υπεύθυνες καθηγήτριες Ευδοκία Χοστελίδου και Νατάσα Καββαδία, καθώς και στο μουσικό σύνολο που επιμελήθηκαν οι Κώστας Γεωργίου και Λάζαρος Σούλτας του Πολυάνειου Ωδείου της Ι.Μ. Κιλκίς, στις χορωδίες του 1ου και 2ου Γυμνασίου Κιλκίς και στους καθηγητές τους αντίστοιχα Χρυσοβαλάντη Νικολάου και Σοφία Καραλαζάρου, στο Αρμονικό Ωδείο Κιλκίς και στην υπεύθυνη Ελπίδα Ιωαννίδου, στα παιδιά του Τμήματος Θεατρικού Παιχνιδιού του ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς και στους καθηγητές τους Γιώργο Σουλεϊμάν και Ράνια Ευαγγελινού, στο  Τμήμα Κιθάρας του ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς και στον Γκιγιόμ Σαρποτιέ, στον Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών ν. Κιλκίς (και ειδικότερα στα φροντιστήρια Μαγλουσίδη, Γούναρη, Κατή, Πορταρινού, Αγαθαγγέλου, Σιδηροπούλου, Τοκατλίδου, Βουτριαρίδη), στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Α. Ναλμπάντη, Π. Παυλίδη, Α. Βασιλειάδου και Α. Αποστολίδου, στην Παιδική Χορωδία της ΑΡΜΟΝΙΑΣ, στο Σύνολο Σαξοφώνων Sax Nouveau και στον καθηγητή τους Γιώργο Λυγερίδη, στην Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Κιλκίς, στο συγκρότημα “ΝΟΗΣΙΣ”, στην ψυχαγωγική ομάδα «Τσιρκολετέτα», στον 16χρονο Χαράλαμπο Μωυσίδη και στη Σοφία Γαβρά, τόσο για την ένθερμη συμμετοχή τους, όσο και για την άψογη εμφάνισή τους στην σκηνή του χωριού.

-Στις Ομάδες κρουστών των Δήμων Κιλκίς και Πύδνας Κολινδρού και στον υπεύθυνο Λευτέρη Αγγουριδάκη για την υπέροχη μουσική εκδήλωση κρουστών που έστησαν γύρω από τις φωτιές του Χωριού.

-Στο Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μικροκάμπου, για το χρώμα παράδοσης που έδωσε στα φετινά μας Χριστούγεννα, με τη χορωδία και το χορευτικό του τμήμα, με χοράρχη τον Δημήτριο Κεχαγιά και χοροδιδάσκαλο την Μαρία Αλεξίου, καθώς επίσης και στην παρέα που τον πλαισίωσε, τη Μελωδία Αγίου Βλασίου Ν. Αγιονερίου και τις Δημοτικές χορωδίες Ασβεστοχωρίου και Σοχού Θεσσαλονίκης, με κάλαντα από όλη την Ελλάδα. Στο Σύλλογο Ποντίων Χέρσου και τους εθελοντές του για τα κάστανα και το ζεστό κρασί που ετοίμασαν για την πανέμορφη αυτή βραδιά.

-Στο Μέτωπο ενάντια στα Μεταλλεία που ενημέρωσε τους επισκέπτες του Χωριού για τον πραγματικό χρυσό των Κρουσίων…. τα προϊόντα της φύσης!

-Και σε όλους εκείνους που συνεισέφεραν ο καθένας με τον τρόπο του στην επιτυχία των φετινών εκδηλώσεων.

Δελτίο τύπου από Δήμο Κιλκίς

 

 

 

Σχολιάστε