My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Ιός: Κρίσιμες οι επόμενες μέρες

Όπως επισημαίνει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, η Κοζάνη και το Κιλκίς είναι οι δύο περιφερειακές ενότητες που καταγράφουν και τις ημέρες των Χριστουγέννων διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, αν εξαιρέσουμε την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Χθες Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 342 νέα περιστατικά κορονοϊού, από τα οποία τα 9 στο νομό Κιλκίς, που μαζί με τα 41 των τεσσάρων προηγούμενων ημερών δείχνουν ότι τις τελευταίες 5 μέρες είχαμε 10 νέα κρούσματα ανά ημέρα.

Τα κρούσματα αυτά προέρχονται από σύνολο 6.143 διαγνωστικών ελέγχων (τόσο μοριακών όσο και rapid tests), αριθμός πολύ χαμηλός λόγω Χριστουγέννων και σε σχέση με όσα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση (πάνω από 30.000 τεστ).

Συνεπώς, η τόσο μεγάλη πτώση στον αριθμό των νέων διαγνώσεων δεν αντιπροσωπεύει την πορεία της επιδημίας και θα πρέπει να αναμένονται τα στοιχεία των επόμενων ημερών.

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει σε υψηλά μεν επίπεδα -469 χθες- αλλά σε πτωτική πορεία. Αντίστοιχη είναι, όπως φαίνεται από τις τελευταίες ημέρες, η τάση και για τους θανάτους, που εκτινάχθηκαν κατά το δεύτερο επιδημικό κύμα. Ο ρυθμός συρρίκνωσης της επιδημίας στη Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να είναι ταχύτερος σε σχέση με την Αττική. Η πίεση, ωστόσο, στη Βόρεια Ελλάδα συνεχίζεται.

Στο μεταξύ, ξεκινούν σήμερα και οι πρώτοι έλεγχοι για κορονοϊό μέσω της τυχαίας διαδικασίας που έχει τεθεί σε εφαρμογή. Οσοι δήλωσαν την πρόθεσή τους να εξεταστούν για την Covid-19 στην ειδική πλατφόρμα testing.gov.gr δέχθηκαν SMS με κωδικό επαλήθευσης και ημέρα και ώρα του ραντεβού για τον έλεγχό τους.

Σχολιάστε