My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) ιδρύεται επίσημα στο Κιλκίς με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (αριθ. Φύλλου 6125), μετά και τις απαραίτητες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.

Το ΣΔΕ είναι μια δημόσια εκπαιδευτική δομή ενηλίκων στο πεδίο της Διά Βίου Μάθησης και απευθύνεται σε πολίτες 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει τις εγκύκλιες σπουδές τους.

Η φοίτηση στο νέο εκπαιδευτικό θεσμό δίνει στους ενδιαφερομένους τη δυνατότητα απόκτησης τίτλου ισότιμου με το απολυτήριο Γυμνασίου ενώ συγχρόνως συμβάλλει στην καλλιέργεια βασικών προσόντων και στην ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων, μέσα από την εφαρμογή ενός ανοιχτού και ευέλικτου προγράμματος σπουδών που διαρκεί δεκαοκτώ μήνες.

Οι σκοποί που εκπληρώνει το ΣΔΕ είναι, η συνολική ανάπτυξη των εκπαιδευομένων, η πληρέστερη συμμετοχή τους στο οικονομικό, κοινωνικό, πολιτισμικό γίγνεσθαι, η ολοκλήρωση της υποχρεωτικής τους εκπαίδευσης, η επανασύνδεσή τους με τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησής τους. Πρόσθετα εκπαιδευτικά οφέλη από τη συμμετοχή στη μαθησιακή διαδικασία είναι η απόκτηση σύγχρονων γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων που θα βοηθήσουν στην κοινωνική, οικονομική ένταξη και ανέλιξη των εκπαιδευομένων.

Το νέο δημόσιο σχολείο θα λειτουργήσει στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς τις απογευματινές ώρες.

Σχολιάστε