My Twitter Feed

21 Μαρτίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Το νερό υπό δημόσιο έλεγχο” -

Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

ΔΑΣ-ΟΤΑ: Όχι στο έγκλημα με το νερό -

Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Εκδήλωση Φραγγίδη με γυναίκες -

Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Παιονία: 24ωρη απεργία για το νερό -

Κυριακή, 19 Μαρτίου, 2023

“Αντίο” Κυριακίδη σε …Κυριακίδη -

Σάββατο, 18 Μαρτίου, 2023

Στέρεψαν τα δάκρυα, έγιναν οργή! -

Παρασκευή, 17 Μαρτίου, 2023

Συναντήσεις φορέων για LEADER -

Πέμπτη, 16 Μαρτίου, 2023

Ετοιμάζονται για επένδυση 216 εκ. -

Πέμπτη, 16 Μαρτίου, 2023

“Ιδού τι γίνεται στο Κιλκίς με τον ιό”

Στον νομό Κιλκίς δεν υπάρχουν ούτε «κορωνοπάρτυ», ούτε «μαζικές συγκεντρώσεις», που κατά τα λεγόμενα της κυβέρνησης διασπείρουν τον ιό. Υπάρχουν πολύ μεγάλες βιομηχανίες, με συγκέντρωση εκατοντάδων εργαζομένων, που είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη.

Αυτό αναφέρουν η ΤΕ Κιλκίς και η ΤΕ Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, σε κοινή ανακοίνωση με θέμα την διασπορά του κορονοϊού στην ΠΕ Κιλκίς.

Τονίζοντας ότι “η προπαγάνδα της κυβέρνησης για την ατομική ευθύνη στο ζήτημα της πανδημίας καταρρέει με κρότο», οι δυο οργανώσεις υπογραμμίζουν ότι “υπάρχουν καταγγελίες από τα σωματεία των εργαζομένων για μη τήρηση των μέτρων προστασίας, ενώ με διαχρονικές ευθύνες των τελευταίων κυβερνήσεων, το υποστελεχωμένο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας του νομού αδυνατεί να πραγματοποιήσει ελέγχους”.

Όσο για την αποκάλυψη του λάθους του ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου, σημειώνουν ότι προκύπτει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. “Την ώρα που η αγορά και διάθεση των τεστ γίνεται με ευθύνη του κράτους, η κυβέρνηση και οι διοικήσεις των ΥΠΕ και των νοσοκομείων επιλέγουν να αναθέτουν τα τεστ του κορωνοϊού σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα”, τονίζουν.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

“Τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ένα άθλιο παζάρι με τους ιδιώτες για την αμοιβή των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και υποκύπτει στις πιέσεις τους, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου υπήρξε «κάμψη» στη διενέργεια τεστ, όπως ονόμασε τον απαράδεκτο εκβιασμό των ιδιωτικών διαγνωστικών, αφού αρκετά σταμάτησαν να κάνουν τεστ!

Δηλαδή, ενώ έχει αναδειχθεί η άμεση ανάγκη επίταξης άνευ όρων και προϋποθέσεων όλου του ιδιωτικού τομέα υγείας, στην πράξη κάνουν τα πάντα για να εγγυηθούν την κερδοφορία του! Αυτό έχουν καταφέρει και με την δήθεν επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας, όταν στο νοσοκομείο του Κιλκίς διασωληνώνονται ασθενείς εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αφού δεν υπάρχει ούτε μια ΜΕΘ!

Ο λαός του Κιλκίς μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του: Η κατάσταση αυτή δεν είναι ούτε θέμα ανικανότητας, ούτε λάθους. Είναι στο DNA αυτού του συστήματος να αξιοποιεί ακόμη και μια πανδημία με χιλιάδες πλέον νεκρούς στη χώρα μας για να αυξάνει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα :

– Επίταξη όλου του ιδιωτικού τομέα υγείας (κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, ιδιώτες ιατροί) χωρίς όρους και προϋποθέσεις

– Άμεση στελέχωση του νοσοκομείου του Κιλκίς με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό και εξοπλισμό. Να ανοίξουν όσες ΜΕΘ απαιτούνται ανάλογα με τον πληθυσμό.

– Εβδομαδιαία διενέργεια τεστ σε όλο το προσωπικό των βιομηχανιών με ευθύνη του κράτους. Να στελεχωθεί σήμερα το ΣΕΠΕ Κιλκίς με το αναγκαίο προσωπικό για να διενεργεί τακτικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων προστασίας και της εργατικής νομοθεσίας (χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, ευπαθείς ομάδες κλπ)

– Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς (μείωση του εργάσιμου χρόνου για να πραγματοποιείται αερισμός και απολύμανση ανάμεσα στις βάρδιες, χορήγηση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού κλπ). Το τροποποιημένο πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ δεν καλύπτει τις ανάγκες.”

Σχολιάστε