My Twitter Feed

24 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Θύματα τροχαίων: Να καταψηφιστεί τροπολογία

Επείγουσα έκκληση στα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου να καταψηφίσουν την τροπολογία Στουρνάρα για τις αποζημιώσεις των Θυμάτων Τροχαίων, απευθύνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία   Θυμάτων Τροχαίων – FEVR. Η σχετική ονομαστική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 30 Οκτωβρίου.  

H FEVR ( http://fevr.org/ ) εκπροσωπεί 24 οργανώσεις από 17 χώρες και είναι σύμβουλος του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η έκκληση

Η FEVR διαφωνεί κατηγορηματικά στην τροποποίηση της νομοθεσίας που αφορά το “Επικουρικό Κεφάλαιο”, η οποία έχει υποβληθεί για ψηφοφορία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τον Υπουργό Οικονομικών τέλη Οκτωβρίου του 2012.
Η μείωση του ποσού κάλυψης σε όσους επέζησαν από σοβαρούς τροχαίους τραυματισμούς όταν έχει εμπλακεί ένας μη καλυπτόμενος από ασφαλιστική εταιρεία οδηγός θα κατέληγε σε μη ολοκληρωμένη αποζημίωση.
Σε τέτοιου είδους τροποποιήσεις η κυβέρνηση θα πρέπει να συμβουλεύεται τους κυρίως παθόντες.
Αυτή η αλλαγή στη νομοθεσία θα αφήσει αβοήθητα τα θύματα τροχαίων συγκρούσεων και τις οικογένειες τους που ζουν μια ζωή που έχει καταστραφεί από τους συνανθρώπους τους.
Η μείωση των αποζημιώσεων δεν αποτελεί πραγματική λύση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Αντιθέτως ο κατάλληλος τρόπος για τη μείωση των δαπανών είναι η πρόληψη των συγκρούσεων και ως εκ τούτου η μείωση του αριθμού των θυμάτων.
Αυτή η αλλαγή στο Ελληνικό Δίκαιο προκύπτει την χρονική στιγμή που η Ευρωπαία Επίτροπος Δικαιοσύνης για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα και την Δημόσια Τάξη, η Αντιπρόεδρος Viviane Reding, ολοκληρώνει το “Πακέτο των Θυμάτων” προκειμένου να ενισχύσει τα δικαιώματα τους από εγκληματικότητα και βία, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και πολλά θύματα της οδικής κυκλοφορίας.
Ειδικότερα, η νέα σύσταση των Ευρωπαίων Επιτρόπων περί: «Περιορισμένων περιόδων για τις αποζημιώσεις σε περιπτώσεις διασυνοριακών τροχαίων ατυχημάτων στην Ευρωπαική Ένωση», δείχνει τον μόνο πραγματικό δρόμο που είναι η ενίσχυση και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των παθόντων.
Επομένως, κάνουμε Επείγουσα Έκκληση προς τα Μέλη της Βουλής των Ελλήνων να καταψηφίσουν την σχετική τροποποίηση.-
Jeannot Mersch
Πρόεδρος της FEVR

Σχόλια
One Response to “Θύματα τροχαίων: Να καταψηφιστεί τροπολογία”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Η σημερινή κυβέρνηση έχει βάλει στόχο με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα να εξυπηρετεί στο διηνεκές τα συμφέροντα των δανειστών-τοκογλύφων-εκβιαστών, σε βάρος των πολιτών. Εφευρίσκει απίστευτα κυνικούς τρόπους για να το πετύχει, όπως και η παραπάνω τροπολογία, που αναπόφευκτα οδηγούν όλα μαζί στον μαρασμό της ατομικής και κοινωνικής ζωής. Και γι’ αυτό ακριβώς και χωρίς υπερβολή την καθιστά μιά άθλια κυβέρνηση ανίκανων εξουσιομανών Νάρκισσων. Μόνον που πρέπει να γνωρίζουν, οτι για κάθε Νάρκισσο υπάρχει και μία Νέμεσις κατα την ελληνική μυθολογία. Πολλοί πολιτικοί λοιπόν των κυβερνώντων κομμάτων υπερθεματίζουν για την συνέχιση αυτής της πρωτοφανούς αντιλα’ι’κής πολιτικής, όπως “καλή” ώρα ο βουλευτής κ. Γεωργαντάς που θεωρεί, με την τελευταία του δήλωση- απάντηση στην έκκληση της βουλευτού κ. Αγαθοπούλου, οτι εν ολίγοις μία είναι λύση στο πρόβλημα : “πονάει δόντι κόψει κεφάλι”… και οτι αυτό αποτελεί την προσωπική του “αξία” για την σωτηρία(πάλι !) της χώρας, προφανώς όμως εννοεί των ολίγων κρατούντων και όχι των υπηκόων της. Μιας χώρας που θα υπάρχει μεν γεωγραφικά και τύποις θεσμικά, αλλά φεύ, άνευ ουδεμμίας αξιοπρεπούς ζωής των απλών ανθρώπων της. Ο πόνος και η οργή που μέρα τη μέρα προστίθεται και συσσωρεύει αρνητική ενέργεια στις ψυχές έναντι των κυβερνώντων, μπορεί να λειτουργήσει κάποια στιγμή και ως ένα λα’ι’κό τσουνάμι με άγνωστες συνέπειες, τις οποίες οι κρατούντες νομίζουν τώρα οτι ελέγχουν. Ο χρόνος βεβαίως θα δείξει το τι μέλλει γεννέσθαι.

Σχολιάστε