My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Θλιβερά επεισόδια στη Μ. Παναγιά Χαλκιδικής

Τον ξυλοδαρμό τριών ατόμων στην Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής από ομάδα εργαζομένων της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, καταγγέλει το Συντονιστικό φορέων και συλλόγων Ιερισσού. Μάλιστα, δύο από τους κτυπημένους ήταν γυναίκες, οι οποίες φέρουν και τα σοβαρότερα τραύματα. Σύμφωνα με την καταγγελία, εργαζόμενοι της εταιρίας συνέχισαν να προπηλακίζουν και να τρομοκρατούν, περιφερόμενοι σε ομάδες στους δρόμους της Μεγάλης Παναγίας.

Η καταγγελία, που μας κοινοποίησε το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια – Πάικο, έχει ως εξής:

Την Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 το Συμβούλιο της Επικρατείας διέταξε την αναστολή της εκτέλεσης της υπ’ αριθμ. 7633/29-3-2012 αποφάσεως του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης καθ’ ο μέρος συνεπάγεται οποιαδήποτε επέμβαση σε δασική βλάστηση. Σταμάτησε δηλ. την κοπή των δένδρων στον Κάκαβο έως ότου εκδικαστεί η αίτηση αναστολής που έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας από κατοίκους της Χαλκιδικής.

Το Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012 οι “Πολίτες Αριστοτέλη” (όλοι ξέρουμε ποια εταιρία είναι πίσω τους) δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο ξεκάθαρα παρότρυνε τους εργαζόμενους της εταιρίας να αναλάβουν δράση, όπως έπραξαν και στις 20 Μαρτίου 2012 στις Σκουριές όταν 500 εργαζόμενοι επιτέθηκαν σε 30 πολίτες της Χαλκιδικής, που αντιστέκονταν στα καταστρεπτικά τους σχέδια.

Την ίδια μέρα υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι οι νεοπροσληφθέντες θα απολυθούν και ότι υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι οι αντιδρώντες στην εξόρυξη χρυσού.

Φυσικό επακόλουθο αυτών των παροτρύνσεων ήταν ο ξυλοδαρμός τριών ατόμων στην Μεγάλη Παναγία από ομάδα εργαζομένων της εταιρίας. Δύο άτομα από τους κτυπημένους ήταν γυναίκες, οι οποίες φέρουν και τα σοβαρότερα τραύματα. Εργαζόμενοι της εταιρίας συνέχισαν να προπηλακίζουν και να τρομοκρατούν περιφερόμενοι σε ομάδες στους δρόμους της Μεγάλης Παναγίας. Τα έκτροπα σταμάτησαν μόνο μετά την απειλή του αυτόφωρου και την παρέμβαση της αστυνομίας.

Έτσι προκύπτει ένα θεμελιώδες ερώτημα:

Ποιος νόμος και ποια ηθική νομιμοποιεί την όποια εταιρία, ποντάροντας στην αγωνία των ανθρώπων για επιβίωση, να χρησιμοποιεί εργαζόμενους ως ομάδες κρούσεις για να επιβάλει στην κοινωνία τα σχέδια της.

Ποιος ωφελείτε από την εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας σε καταστάσεις εμφυλίου;

Σίγουρα όχι οι εργαζόμενοι. Ούτε η τοπική κοινωνία.

Καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές και είμαστε σίγουροι ότι η ώρα που κάποιοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους δεν είναι μακριά.

Εμείς εδώ ήμασταν πριν την εταιρία και θα είμαστε και μετά την εταιρία.

“Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, πολλούς για λίγο καιρό, αλλά όχι όλους για πάντα”

 

Σχόλια
One Response to “Θλιβερά επεισόδια στη Μ. Παναγιά Χαλκιδικής”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Τί έκανε λέει η αστυνομία; Τους απείλησε με αυτόφωρο; Δηλαδή για τον τραυματισμό των δύο γυναικών δεν έγινε καμμία σύλληψη; Τελικά σ’ αυτόν τον τόπο ο Νόμος έρχεται πάντα δεύτερος όταν βρίσκεται μπροστά σε ανθρώπους με χοντρό πορτοφόλι. Φυσικά ενδέχεται να μου πείτε : “τώρα εσύ κομίζεις γλαύκαν εις Αθήνας”. Ε ναί φίλοι μου, θα την κομίζω πάντα, όσο υπάρχουν φαινόμενα όπου οι αρχές θα προσβάλουν τους Νόμους ενώ αμοίβονται για να τους επιβάλουν. Γιατί δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα στους ανθρώπους να δέχονται ως δεδομένα την ανομία, την επιλεκτική εφαρμογή των νόμων, ή την κατάχρηση εξουσίας και να μήν αντιδρούν σ’ αυτά. Γιατί όπως είπε και ο Θουκυδίδης ” μπορείς να είσαι…είτε ελεύθερος, είτε ήσυχος”.

Σχολιάστε