My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Με απουσίες η παρέλαση

parelasiΥπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αλλά και πυκνή ομίχλη πραγματοποιήθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, με την οποία κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στην εξέδρα των επισήμων παρευρέθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος που εκπροσωπεί την κυβέρνηση, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θ. Καράογλου, οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης, Γ.Ορφανός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ.Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Θεοφ.Παππάς, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Μητροπολίτης Άνθιμος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο.

Τη φετινή στρατιωτική παρέλαση σκίασαν η απουσίες τόσο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς επίσης και εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

papouliasΜήνυμα Παπούλια

Μήνυμα προς τους ευρωπαίους ότι η Ελλάδα δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

«Τιμάμε τους νεκρούς αυτής της μεγάλης μάχης ενάντια ενάντια στη χολέρα του ιταλικού φασισμού» τόνισε ο κ.Παπούλιας.

«Ήταν η πρώτη αντιφασιστική νίκη της Ευρώπης που αφύπνισε την Ευρώπη και η Ελλάδα ηταν προμαχουσα σε όλους τους αγώνες για την ελευθερία Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνά η σημερινή Ευρώπη». πρόσθεσε.

«Ο ελληνικός λαός έδωσε τότε το αίμα του και σήμερα έδωσε ό,τι μπορούσε για να ξεπεραστεί η κρίση και αυτό πρέπει να εκτιμηθεί. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δώσει κάτι περισσότερο», συνέχισε.

«Μη νομίσουν ότι μπορούμε να υποκύψουμε σε εκβιασμούς. Οι Έλληνες δεν έχουν πέσει ποτέ θύματα εκβιασμού», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αθήνα: Αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και σε απόσταση 200 μ. εκατέρωθεν της εξέδρας των επισήμων και απέναντι αυτής απαγορεύεται η παρουσία κόσμου ενώ η είσοδος στην εν λόγω περιοχή γινόταν μόνον με ειδική πρόσκληση και ύστερα από διπλό έλεγχο.

Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν έντονη, ενώ τοποθετήθηκαν μεταλλικά κιγκλιδώματα κατά μήκος της Λεωφ.Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μετά από αρκετά χρόνια, στην παρέλαση επέστρεψαν τα άρματα μάχης, αλλά και τα πολεμικά αεροσκάφη.

Χωρίς επεισόδια οι μαθητικές παρελάσεις στην Αθήνα

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και χωρίς να σημειωθούν επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι μαθητικές παρελάσεις στην Αθήνα και τον Πειραιά.

Στις εξέδρες των επισήμων στο Σύνταγμα έδωσαν το «παρών» ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, αλλά και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ενώ στην μαθητική παρέλαση συμμετείχαν μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες.

Σχολιάστε