My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

“Αναγνωρίστε τη Γυναικοκτονία”

Τη θεσμική αναγνώριση της Γυναικοκτονίας και τη κοινωνική εγρήγορση, ζητά ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Φραγγίδης, με δήλωσή του η οποία έχει ως εξής:

“Στην περίοδο που διανύουμε, γινόμαστε ολοένα και περισσότερο θεατές μιας έμφυλης βίας, που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Οι εγκληματικές ενέργειες,  οι ξυλοδαρμοί,  οι βιασμοί, είναι οι μορφές της ανδρικής βίας, ακόμη και τώρα στον 21ο αιώνα και η κύρια αιτία θανάτου νέων γυναικών.

Από τα χειρότερα είδη βίας είναι η ενδοοικογενειακή, καθώς το οικογενειακό περιβάλλον – που κανονικά αποτελεί ζώνη ασφαλείας και προστασίας – μετατρέπεται σε χώρο βασανισμού και φρικαλεότητας, η οποία εν καιρώ πανδημίας αυξήθηκε κατά 30%.

Η Γυναικοκτονία δηλαδή η δολοφονία γυναικών και κοριτσιών λόγω του φύλου τους, αποτελεί τη χειρότερη μορφή βίας σε βάρος των γυναικών και πρέπει να αναγνωριστεί πλέον και θεσμικά από την Πολιτεία.

Οι πρόσφατες δολοφονίες τριών γυναικών που προστέθηκαν στη «μαύρη» λίστα γυναικοκτονιών της χώρας μας και η σεξουαλική κακοποίηση μικρών κοριτσιών στις μέρες μας δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν μας αδιάφορο και αδρανοποιημένο.

Επιβάλλεται όλοι μαζί, πολίτες και Πολιτεία, να ενεργοποιηθούμε σε όλα τα επίπεδα για να αντιμετωπιστεί κάθε μορφή έμφυλης βίας, πατριαρχικών αντιλήψεων και ανισοτήτων, ώστε μέσα από τα δύσκολα και σκοτεινά χρόνια που ζούμε, να ανατείλει ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον για τη νέα γενιά ανδρών και γυναικών.

Σχολιάστε